Kuopion rokotusajanvarauksen palvelupuhelin ruuhkautui jälleen, kun numeroon soitti ihmisiä, jotka eivät olleet vuorossa – Maanantaina asiaan on luvassa helpotusta

Arkistokuva rokotuksista. Heikki Saukkomaa
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Kuopion rokotusajanvarauksen palvelupuhelin ruuhkautui jälleen ajoittain keskiviikkona. Suurena tekijänä tähän oli se, että ajanvarausnumeroon soitti runsaasti ihmisiä, jotka eivät kuuluneet nyt vuorossa olevaan rokotusajanvarausten ryhmään.

Vuorossa olleiden alle 70-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien rokote-erän ajat saatiin kuitenkin varattua loppuun. Aikoja saatiin jaettua 800. Tämän ryhmän rokotusten jatkosta kaupunki tiedottaa, kunnes seuraavat AstraZenecan rokote-erät ovat saatavilla.

Ruuhkat helpottanevat ensi maanantaina, kun kaupunki saa käyttöön sähköisen ajanvarauspalvelun alkaen kello 10 internet-osoitteessa https://www.kuopio.fi/eterveyspalvelut. Aikaa varamaan pääsee kirjautumalla palveluun. Sähköisen ajanvarauspalvelun kaikki ajat ovat pääterveysasemalle Savotaloon.

Kuopiossa päästään ensi viikolla aloittamaan myös yli 80-vuotiaiden koronarokotuksia, kun saatavilla on erä Pfizerin ja Biontechin rokotetta. Yli 80-vuotiaiden ajanvaraukseen voivat varata ajan kaikki yli 80-vuotiaat kuopiolaiset ja tuusniemeläiset. Ajat eivät siis ole vain sairauksien takia riskiryhmiin kuuluville, vaan ovat ikäperustaisia.

Yli 80-vuotiaiden rokotusten ajanvaraus on mahdollista aluksi puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelun ajanvaraus avautuu tulevana perjantaina kelo 10. Ajanvarauksen numero on 044 718 6990. Ajanvaraus on auki arkisin kello 10.–15.00 niin kauan kuin rokotusaikoja riittää.

Kaikki voivat edelleen varata rokotusajan Kuopion pääterveysasemalle, mutta myös sivuterveysasemille avataan rokotusaikoja. Sivuterveysasemille voi varata ajan toistaiseksi vain puhelimitse.

Sivuterveysasemien rokotemäärät ovat pieniä, joten kun sivuterveysasemien ajat on jaettu, kaupunki tiedottaa asiasta. Tämän jälkeenkin ajanvaraus Kuopion pääterveysasemalle on edelleen mahdollista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut