Runsas lumentulo saattaa hidastaa latujen kunnossapitoa – Hoidon pääpaino on Kuopion raskaimmilla laduilla

Lumisateet saattavat lähiaikoina hankaloittaa latujen ja luistelukenttien kunnossapitoa. Marko Happo
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Viikonlopulle ajoittuva runsas lumentulo saattaa hieman hidastaa latujen ja luistelualueiden kunnossapitoa, kertoo Kuopion kaupunki tiedotteessa.

Kunnostuskalusto on liikkeellä laduilla normaaliin tapaan, mutta ennusteiden toteuduttua kunnostettu latu ei pysy kovin kauan auki.

Latujen hoidon pääpaino haastavissa olosuhteissa on Puijolla sekä Jynkänvuorella ja sen lähiladuilla. Viikonlopun mukavimmat olosuhteet harrastella hiihtoa ja luistelua tulevat olemaan sunnuntaina ja maanantaina.

Jäälatuja jyrätään myös viikon lopulla, jotta sateiden päätyttyä ne olisi helpompi saada hiihtokuntoiseksi.

Tuuli saattaa tukkia kuitenkin kunnostetun ladun miltei saman tien. Myös luistelualueilla kannattaa huomioida runsas lumentulo, joka tekee kunnossapidon haasteelliseksi.

Tykkylumiongelma on jo nyt katkonut joitakin puita reitistöille, ja viikonlopun lumisateet saattavat pahentaa tilannetta.

Metsäisillä reiteillä kulkijoiden tulee huomioida tämä liikkuessaan.

Kunnostustilanteen voi tarkistaa Kuopion taajama-alueen latujen osalta: https://kuopio.fluentprogress.fi/outdoors.Tahkon latujen osalta: https://tahkonreittipooli.fi/maastohiihto/

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut