Kuopiolaisessa ravintolassa laukesi yöllä käsiase, yksi sairaalahoitoon – poliisi: laittomat käsiaseet eivät mitenkään harvinaisia julkisilla paikoilla

Kuvituskuva. Arkisto/Sonja Sivonen

Kaisu Lötjönen

Kuopiolaisessa ravintolassa laukesi lauantain vastaisena yönä käsiase, kertoo poliisi. Asiakkaalla oli ollut ase mukanaan ravintolassa, ja ase vahingoitti häntä itseään. Mies loukkaantui vakavasti ja hänet vietiin yöllä sairaalahoitoon. Tapahtuma sattui noin puolen yön aikaan.

Poliisin mukaan tapahtumat alkoivat, kun asiakkaalla tuli sanallista riitaa seurueessa olevan toisen henkilön kanssa. Mies oli jo ottamassa mukana kuljettamaansa käsiasetta esille, kun ase laukesi vahingossa.

Tapahtuman jälkeen ravintolan henkilökunta sai aseen haltuunsa ja hälytti paikalle poliisit.

Poliisi tutkii tapausta ampuma-aserikoksena, vaaran aiheuttamisena ja laittomana uhkauksena. Laiton ampuma-ase on takavarikoitu. Poliisin tiedon mukaan muille ravintolassa olleille ei ole aiheutunut vaaraa tilanteesta.

– Tilanne toki kuulostaa vaaralliselta, mutta ei siinä aiheutunut vaaraa sivullisille. Ravintolan henkilökunta teki heti hälytyksen poliisille ja poliisi ehti paikalle nopeasti. Tärkeintä on, että laiton ase saatiin poliisin haltuun, sanoo Itä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Simo Hämäläinen.

Poliisi vahvistaa, että tapahtuma sattui Kuopion keskustassa sijaitsevassa baarissa. Poliisilla ei vielä ole tarkempaa tietoa siitä, miksi ravintolan asiakas kuljetti asetta mukana tai oli ottamassa sitä esille.

Hämäläisen mukaan tapaus oli siinä mielessä harvinainen, että ase laukesi ravintolassa. Sen sijaan laittomien aseiden kantaminen julkisella paikalla on hänen mukaansa valitettavan yleistä.

– Luvattomat ampuma-aseet eivät ole mitenkään harvinaisia ja kyllä niitä välillä pidetään mukana yleisillä paikoillakin kuten ravintoloissa. Sanoisin, että jopa viikoittain tulee epäilyjä tai ilmoituksia luvattomista aseista, rikoskomisario Hämäläinen sanoo.

Hämäläisen kokemuksien mukaan laittomien aseiden hallussapito on lisääntynyt viime vuosina.

– Osa ihmisistä päätyy hankkimaan aseita. Se on hyvä kysymys, että miksi.

Muokattu kello 10.30: Juttua päivitetty kauttaaltaan ja lisätty poliisin kommentit.

Poliisi haluaa tietää, mistä Kuopion ravintola-ampumisen ase oli peräisin

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut