Taidekeskus Salmela esittelee kesällä Reidar Särestöniemen ja Rafael Wardin teoksia

Rafael Wardi kuvattuna Heinäveden kirkossa kesällä 2012. Merja Männikkö
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Mäntyharjun Taidekeskus Salmela esittelee tulevana kesänä muun muassa taiteilija Reidar Särestöniemen teoksia. Särestöniemi (1925–1981) on tunnettu erityisesti suurista ja värikylläisistä Lappi-aiheisista maalauksistaan.

Salmelan kesänäyttelyyn tuovat uudet teoskokoelmansa myös muun muassa Marika Mäkelä ja Rafael Wardi (kuvassa). Kesän nuori taiteilija on Suvi Malek.

Salmelaan kuuluvan Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kesän taiteilijat ovat Miina Äkkijyrkkä, Ilkka-Juhani Takalo-Eskola ja Leonardo da Vilhu, joiden yhteistyönä muodostuu näyttelykokonaisuus 1 000-vuotinen valtakunta.

Näyttelyt avautuvat 12. kesäkuuta. Vuohijärven näyttelyyn voi tutustua jo toukokuussa lauantaisin. Salmelan kesään kuuluu myös laaja konserttitarjonta. Salmelan kesässä kuullaan aarioita Arto Pajun säveltämästä Wiipuri-oopperasta, joka kantaesitetään Salmelassa vuonna 2022. Kesään kuuluu myös Matti Salmisen johdolla järjestettävä mestarikurssi laulajille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut