Koronaepidemia on Pohjois-Savossa perustasolla – Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan

Vaikka Pohjois-Savossa ollaan koronaepidemian perustasolla, siitä huolimatta hyvästä hygieniasta on pidettävä huolta. Magnus Fyhr/Mostphotos
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueen koronaepidemiatilanne on rauhoittunut edelleen. Koko sairaanhoitopiiri on epidemian suhteen perustasolla ja voimassa olevat suositukset ja rajoitukset jatkuvat ennallaan.

Maskin käytön osalta alueellinen koronapandemian torjunnan koordinaatioryhmä suosittaa edelleen jatkamaan kiihtymisvaiheen maskinkäyttösuositusta, kertoo koordinaatioryhmä tiedotteessaan.

Maskin käytöstä löytyy lisätietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen nettisivuilta.

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi myös perustasolla olevilla alueilla suositellaan etätyötä.

Karanteeniohjeita on noudatettava ja koronatestiin on mentävä, jos oireita tulee. Koronavirukselle altistuneet määrätään karanteeniin, joka on yksi tärkeimmistä keinoista estää epidemian leviäminen. Lisäksi kaikkien, joilla on vähäisiäkään koronainfektion oireita, tulee hakeutua testiin.

Oman kunnan nettisivuilta kannattaa jo etukäteen selvittää miten ja missä testaaminen tapahtuu. Lieväoireisten ei tule hakeutua testiin yöaikaan, vaan odottaa seuraavaan aamuun. Viikonlopun yli ei kuitenkaan tule odotella vaan käydä testissä päiväsaikaan oman kunnan testipisteessä tai KYSin edustan Kontissa, joka palvelee koko sairaanhoitopiiriä viikonloppuisin.

Jos oireet pahenevat tulee hakeutua päivystykseen, vaikka ensimmäinen testitulos olisi ollut negatiivinen.

Hiihtoloma lisää matkailua myös Pohjois-Savon alueella. Matkalle ei tule lähteä, jos on mitään koronatestiin viittaavia oireita. Jos on jo matkalla ja oireita ilmaantuu, tulee hakeutua koronatestiin, ja olla omaehtoisessa karanteenissa, kunnes testitulos saadaan.

Erityistä huomiota tulee kiinnittää ikäihmisten ja riskiryhmäläisten suojaamiseen mahdollisten alueelle suuntautuneiden vierailujen tai matkojen aikana.

Ulkomaille matkustamista ei suositella, kotimaahan palaavilta matkustajilta kerätään yhteystiedot ja heidät ohjataan testiin. Maahantulopisteellä terveysviranomaiset kysyvät todistusta ennakkoon otetusta testistä ja ohjaavat tarvittaessa testiin. Lisäksi he keräävät yhteystietoja, jotta oleskelu- tai asuinkunnan tartuntatautilääkäri voi ohjata testiin 72 tunnin päästä sekä antaa lisää tietoa. Testaus ja tietojen luovuttaminen ovat vapaaehtoisia.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut