Pölhönsaaren suosittu ulkoilupaikka koki tuhoja Kuopiossa

Pölhönsaaren grillikatos on ollut suosittu paikka ulkoilijoille. Anu Mattila

Asta Tenhunen

Suosittu Pölhösaaren grillikatos paloi käyttökelvottomaksi Kuopion Saaristokadun varrella keskiviikon vastaisena yönä. Kuopion kaupunki on toistaiseksi sulkenut nuotiopaikan käytöstä.

Pölhönsaaressa oleva grillikatos on erittäin suosittu ulkoilukohde, jolla käy ulkoilijoita esimerkiksi paistamassa makkaraa. Grillikatos on kuitenkin ollut useita kertoja ilkivallan kohteena.

Keskiviikon vastaisena yönä nuotiopaikan katto oli syttynyt tuleen. Pelastuslaitos sammutti palon, mutta katoksen katto ja tulisijan rakenteet ehtivät vaurioitua käyttökelvottomiksi.

Tiedossa ei ole, oliko katos poltettu tahallaan vai oliko siihen tehty vain niin isot tulet, että liekit ulottuivat kattoon asti. Paikalla on aiemminkin tehty isoja nuotioita ja jätetty niitä palamaan jopa yöksi.

Kaupunki aikoo korjata tulentekopaikan rakentamalla paikalle uuden katon.

Jos jollakin on tietoa, miksi grillikatos tuhoutui ja oliko se sytytetty tahallaan, tietonsa voi jättää poliisille sähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut