OP Pohjois-Savo vähentää 14 vakituista työtehtävää yt-neuvottelujen myötä

OP Pohjois-Savossa pidettiin yt-neuvottelut. Sonja Lammi
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

OP Pohjois-Savo on saanut yt-neuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden tuloksena pankista vähenee 14 vakituista työtehtävää.

Pankin hallitus on vahvistanut uuden organisaation 1. maaliskuuta alkaen. Yt-neuvottelut koskivat reilua puolta pankin henkilöstöstä.

Lisäksi osalla henkilöstöstä tulee työtehtäviin muutoksia. Pankki aloittaa keskustelut niiden henkilöiden kanssa, joille ei ole tällä hetkellä tarjota työtehtävää uudessa organisaatiossa.

– Lopullista henkilöstön vähentymismäärää ei vielä tiedetä, koska tarkemmat henkilötason päätökset tehdään tulevien viikkojen aikana, sanoo OP Pohjois-Savon toimitusjohtaja Seppo Pääkkö.

Pääkön mukaan näyttää kuitenkin siltä, että mahdollisten irtisanomisten määrä jää huomattavasti alkuperäistä arviota pienemmäksi.

– Arvioimme, että valtaosa tehtävävähennyksistä ratkaistaan määräaikaisten työsuhteiden, eläkkeelle jäämisten ja muutosturvien kautta, toimitusjohtaja valaisee.

Pankin pääluottamusmies Minna Toitturi ja Ylempien Toimihenkilöiden (YTN) varayhteyshenkilö Aleksi Katainen kertovat odottavansa, että uusilla toimintatavoilla saavutetaan entistä parempaa työntekijä- ja asiakaskokemusta.

Uudistuneessa pankissa työskentelee noin 160 henkilöä. Uudistamishanke ei sisällä muutoksia pankin konttoriverkostoon tai palveluaikoihin.

Pankki tarjoaa palveluitaan edelleen kuudessa konttorissa: Iisalmessa, Kuopiossa, Leppävirralla, Nilsiässä, Suonenjoella ja Varkaudessa.

Uutista korjattu 26.2. kello 16.20: Pankki ei vähennä 14 työntekijää, vaan vakituista työtehtävää.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut