Yli 80-vuotiaista kolmannes vailla rokotusaikaa Kuopiossa: Ylilääkäri rauhoittelee: "Rokotteita on tulossa koko ajan lisää"

Arkistokuva. Markku Ulander
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Yli 80-vuotiaiden koronarokotusajat varattiin nopeasti loppuun Kuopiossa maanantaina. Kaupungilla oli nyt käytössään ensimmäistä kertaa sähköinen ajanvarauspalvelu puhelinajanvarauksen rinnalla.

Ylilääkäri Pauliina Sulku kertoo, että sähköisen palvelun kautta varattiin noin kolmannes jaossa olleista ajoista. Kaikkiaan aikoja varattiin noin 1 200 henkilölle.

Sulku arvioi, että yli 80-vuotiaista kuopiolaisista noin kahdelle kolmasosalle on nyt joko annettu rokote tai sitten aika rokotuksen saamista varten.

– Maksimissaan yksi kolmasosa on vielä jäljellä. Keskiviikkoaamuna saan tiedon, mikä on seuraavan rokote-erän määrä, ja tämän jälkeen voimme kertoa siitä, milloin jaamme seuraavia aikoja. Se voi olla jo tällä viikolla, Sulku sanoo.

Ylilääkärin mukaan ihmiset osasivat käyttää sähköistä palvelua hyvin.

– Ainakin varattujen aikojen määrästä päättelisin näin. Palvelua ei saatu aikaisemmin käyttöön sen vuoksi, että viimeksi ajanvarauksen ollessa käsillä ohjelmassa oli vielä koeajo kesken, ja ajat ehtivät mennä puhelimen kautta. Halusimme olla täysin varmoja, että sähköinen ajanvaraus toimii.

Ylilääkäri Sulku korostaa, että rokotteita on tulossa koko ajan lisää.

– Viikolla 12 on ehkä mahdollista jälleen laajentaa alaspäin rokotettavien ikähaarukkaa, jos rokotetoimitukset pysyvät edes suunnilleen sillä tasolla, mitä on luvattu.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut