Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelleistä on paljon iloa – Yliopistosairaaloiden henkilökunta on tyytyväinen sairaalaklovneihin

Suurin osa yliopistollisten sairaaloiden henkilökunnasta on tyytyväisiä sairaalaklovnien toimintaan, selviää yliopistosairaaloiden henkilökunnalle tehdystä kyselystä. Vastaajista 93 prosenttia on täysin tai osin sitä mieltä, että sairaalaklovnit vaikuttavat myönteisesti lapsen potilaskokemukseen ja 94 prosenttia vastaajista on täysin tai osin sitä mieltä, että lapsi nauraa ja vapautuu sairaalaklovnin läsnä ollessa.

Toimenpideklovneria, jossa sairaalaklovni osallistuu lapsen tukena toimenpiteeseen tai on mukana esimerkiksi valmistelemassa ja saattamassa leikkaussaliin, on nykyään keskeisessä osassa sairaalaklovnien työtä.

Kyselyn toteutti Sairaalaklovnit ry. kaikissa yliopistollisissa sairaaloissa Turussa, Kuopiossa, Oulussa, Helsingissä ja Tampereella. Vastauksia kertyi yhteensä 424 kappaletta.

Sähköisesti toteutetulla kyselyllä selvitettiin henkilökunnan ajatuksia ja kokemuksia sairaalaklovnien toiminnasta niillä osastoilla, joilla klovnit työskentelevät.