Iisalmen tartuntaketjussa todettu nyt jo kahdeksan koronavirustartuntaa – Tartuntaketjun selvitystyö on yhä käynnissä

Ylä-Savon soten johtava lääkäri Anssi Uutela kertoi, että maanantai-iltaan mennessä on laajassa tartuntaketjussa todettu jo kahdeksan koronavirustartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä. Janette Heikkinen
Jani Haanketo

Jani Haanketo

Ylä-Savon soten johtava lääkäri Anssi Uutela kommentoi Iisalmen Sanomille, että maanantai-iltaan mennessä laajassa tartuntaketjussa on toistaiseksi todettu jo kahdeksan koronavirustartuntaa. Altistuneita on useita kymmeniä.

– Osa tartunnoista on todettu muualla kuin Ylä-Savon SOTE kuntayhtymän alueella asuvilla henkilöillä, Uutela toteaa.

Iisalmelaisella yksityisellä joogasalilla ilmeni viime perjantaina koronavirustartunta.

– Nämä kaikki todetut tapaukset liittyvät samaan tartuntaketjuun. Tällä hetkellä tiedossa oleviin altistuneisiin on oltu yhteydessä ja heidät on asetettu karanteeniin.

– Tartuntaketjujen selvitys on kuitenkin osittain edelleen keskeneräinen. Kaikkia altistuneita ei ole tavoitettu ja altistuneiden henkilöllisyyksien selvittämisessä on ollut tiedonsaantiongelmia, Uutela kertoo.

Uutela muistuttaa ihmisiä rajoitustoimien tärkeydestä.

– Ottamatta kantaa juuri tähän nimenomaiseen tartuntaketjuun, voidaan todeta, että osassa tuoreimpia tartuntoja on selvityksissä ilmennyt puutteita kansallisten maski- ja turvavälisuositusten noudattamisessa.

– Vaikka ymmärrän hyvin rajoitustoimenpiteiden noudattamiseen liittyvän inhimillisen väsymyksen rajoitustoimien pitkittyessä, haluaisin kuitenkin muistuttaa ihmisiä rajoitustoimien tärkeydestä tartuntojen leviämisen ehkäisyssä, Uutela muistuttaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut