Joogasalin tartuntaketjun jäljittäminen on vielä kesken – Yhteydenottoja altistuneilta on tullut paljon, Ylä-Savon sote kertoo

Tiina Tynkkynen-Hieta

Tiina Tynkkynen-Hieta

Iisalmelaiselta joogasalilta lähteneen tartuntaketjun selvitystyö on hyvällä mallilla, mutta edelleen osittain kesken, kertoo Ylä-Savon soten johtava lääkäri Anssi Uutela.

Yhteydenottoja altistuneilta on tullut paljon.

– Ylä-Savon sote -kuntayhtymä ei voi kuitenkaan antaa lisätietoja Iisalmen joogasaliin liittyvän koronatartuntaketjun tapauksesta eikä kommentoida asiaa poliisin asiasta käynnistämän esitutkinnan vuoksi. Aiheesta tiedottaa jatkossa poliisi.

– Vastaamme ja tiedotamme yleisestä koronatilanteesta alueellamme. Kuitenkaan mitään sellaista tietoa, jolla voi olla vaikutusta poliisin asiassa käynnistämään esitutkintaan, emme voi luovuttaa.

Kuntayhtymän alueella tartunnat ovat olleet nousussa viime viikkoina, mutta alue ja koko Pohjois-Savo ovat silti edelleen perustasolla. Maaliskuussa kuntayhtymän alueella on todettu kolme koronavirustartuntaa. Keskiviikkona ja torstaina 3.–4. maaliskuuta ei ollut torstai-iltapäivään mennessä raportoitu yhtään tartuntaa.

Alueella ei ole todettu koronaviruksen muuntovirusta. Viimeisimpien tartuntojen osalta tietoa ei kuitenkaan ole, sillä koronanäytteen testaaminen muuntoviruksen varalta kestää tällä hetkellä noin kaksi viikkoa.

Poliisilla ei ole asiasta uutta kerrottavaa.

– Terveystiedot ovat Ylä-Savon sotella, laitoimme myös tiedotteeseen soten yhteystiedot, ja altistuneet voivat ottaa sinne yhteyttä. Tiedottaminen terveysasioista on Ylä-Savon soten käsissä, kertoi rikoskomisario Arto Elomaa Itä-Suomen poliisilaitokselta.

– Terveyspuoli edellä mennään. Tässä oli akuutti hätä, joten poliisi joutui poikkeuksellisesti puuttumaan, jotta saataisiin selville altistuneet. Rikostutkinta tehdään myöhemmin. Tutkinnallisesti asialla ei ole kiirettä.

Poliisi tiedotti asiasta keskiviikkona ja julkaisi myös joogasalin sekä yrittäjän nimen.

– Terveysviranomaisilta saatiin arvio, että ainakin noin 60 on altistunut ja ketjun koronatapauksia oli kymmenen. Se oli tilannekuva ja arvio keskiviikkoaamupäivällä.

Koska kaikki kontaktit eivät ole tiedossa, on mahdollista, että altistuneita on enemmän.

Yhteystiedot

Altistuneille

Keskiviikkona poliisi tiedotti, että joogasalin yrittäjä on nimeltään Merike Sirelpuu. Hänellä on myös siivousyritys.

Kaikkia Sirelpuun kanssa aikavälillä 19.2.–1.3. tekemissä olleita pyydetään ottamaan yhteyttä Ylä-Savon soten tartunnanjäljitykseen numeroon 040 1938326 (3.3.–7.3.2021, klo 9–18) tai 017 2722346 (päivystys muina aikoina) tai sähköpostilla osoitteeseen viestinta@ylasavonsote.fi.

Joogasalin nimi on MS Studio.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut