Ravintoloiden aukioloihin kiristyksiä myös Pohjois-Savossa – "Tuntuu, että ei pysty enää viranomaisen viestiin luottamaan ja suunnittelemaan omaa toimintaansa"

Ravintoloille määrättiin taas torstaina rajoituksia anniskelu- ja aukioloaikoihin koronaepidemian vuoksi. Pekka Kimpanpää

Janne Niiranen, Aku-Pekka Mölsä

Ravintoloiden aukioloon on tulossa uusia kiristyksiä myös Pohjois-Savossa ja muissa koronaepidemian perustasolla olevissa maakunnissa.

Maakunnan ravintolat joutuvat sulkemaan ensi lauantaista lähtien kahta tuntia nykyistä aikaisemmin. Anniskelu on lopetettava kello 22 ja ravintola on laitettava kiinni kello 23.

Ravintoloissa, joissa päätoimiala on alkoholin anniskelu, käytössä saa olla puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa 75 prosenttia asiakaspaikoista voi olla käytössä.

Tähän asti Pohjois-Savon ravintolat ovat voineet anniskella alkoholia puoleen yöhön ja ravintola on pitänyt sulkea viimeistään kello 1 yöllä.

Uudet rajoitukset astuvat voimaan lauantaina kello 00.00 ja ne ovat voimassa muun maan ravintolasulun ajan eli 28. maaliskuuta asti.

Kuopiolaisissa ravintola-alan yrityksissä kiristyksiä pidettiin yllättävinä. Jolenea pyörittävän ja Intron pääomistajana toimivan Kuopion Pop-Up Oy:n toimitusjohtaja Jyri Kettunen kuvailee tiukennusuutisen aiheuttamia ensimmäisiä ajatuksia epätoivoisiksi ja synkiksi.

– Nämä kiristykset on otettava valmiiksi annettuina. Eikä tässä kuitenkaan olla heittämässä lusikkaa nurkkaan, Kettunen sanoo.

Hän toivoo, että valtiovalta auttaisi ravintola-alaa esimerkiksi nopeuttamalla kustannustukien käsittelyä.

– Tällä alalla kiinteät kulut eivät jousta eikä niitä saa korvattua omalla työllä.

Vararengasravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juho Rissanen on pettynyt torstain käänteeseen.

– Luotimme siihen, mitä aiemmissa keskusteluissa meille päin on sanottu, että perustasolla noudatetaan perustason rajoituksia ja kiihtymis- ja leviämistasoilla niiden omia rajoituksia. Tuntuu, että ei pysty enää viranomaisen viestiin luottamaan ja suunnittelemaan omaa toimintaansa.

– Kai tässä joutuu lomautuslappuja kirjoittamaan.

Osuuskauppa Peeässän toimitusjohtaja Tapio Kankaanpää sanoo luottavansa terveysviranomaisiin ja heidän päätöksentekoonsa.

– Onhan koronatilanne huolestuttava koko Suomessa. Eipä tässä yksittäisellä henkilöllä voi olla heitä parempaa viisautta. Jos näin todetaan ja se katsotaan tarpeelliseksi, niin nurinat pois. Ilman muuta hyväksymme päätöksen, lomalta tavoitettu Kankaanpää toteaa.

(Juttuun lisätty klo 21.35. Tapio Kankaanpään kommentit)

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut