Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Kohuttu ryhmämatka suuntautui Kuopiosta Saariselälle – matkalta tullut jo 18 koronavirustartuntaa

Yhteensä jo 18 todetun koronavirustartunnan ryhmämatka suuntautui Kuopiosta Saariselälle helmi-maaliskuun vaihteessa, kertoo Yle. Matkalla oli yhteensä 46 kansainvälistä opiskelijaa. Opiskelijat olivat Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen sekä alueen ammattikorkeakoulun kansainvälisen vaihdon opiskelijoita. Ryhmämatkalaisten sairastumisesta kerrottiin keskiviikkona.

Ryhmämatkalta saatujen koronatartuntojen määrä kasvoi reippaasti – Kuopiossa 13 uutta koronatapausta

Kuopion kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Raija Savolainen kertoo Ylelle, että ryhmä oli vieraillut paluumatkallaan Saariselällä ravintola Huipussa 4. maaliskuuta. Yrittäjä kertoo Ylelle saaneensa tästä tiedon 11. maaliskuuta.

Muuna aikana opiskelijoiden ryhmä oli Savolaisen mukaan pysytellyt omissa mökeissään. Ryhmä vieraili Saariselällä 28. helmikuuta ja 4. maaliskuuta välisenä aikana.

Savolaisen mukaan kukaan ryhmämatkalaisista ei ollut tiennyt sairastavansa koronavirustautia Lappiin tullessaan. Noin kymmenen heistä oli alkanut oireilla Kuopioon palattuaan.

– Vasta paluun jälkeen he ovat alkaneet oireilla, eli on epäily että tartunta on Saariselältä, Savolainen kertoo Ylelle.