Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Teknologiateollisuus lahjoittaa 100 000 euroa Itä-Suomen yliopiston varainhankintaan

Teknologiateollisuus ry lahjoittaa 100 000 euroa Itä-Suomen yliopiston varainhankintakampanjaan.

Itä-Suomen yliopistolla lahjoitus kohdennetaan luonnontieteelliselle koulutusalalle. Luonnontieteiden ja metsätieteiden tiedekunnan dekaani Jukka Jurvelin kiittää Teknologiateollisuutta arvokkaasta panostuksesta.

– Strategiatyössämme on tavoitteena tuottaa korkeatasoisen tutkimuksen ja koulutuksen avulla entistä vahvemmin vaikuttavuutta, yhteistyötä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen välillä ja rakentaa kumppanuuksia yhteistyöyritysten kanssa, Jurvelin sanoo yliopiston tiedotteessa.

Teknologiateollisuus osallistuu yliopistojen varainhankintakampanjaan lahjoittamalla yhteensä miljoona euroa, ja Itä-Suomen yliopiston lisäksi lahjoituksen saavat Aalto-yliopisto, Jyväskylän yliopisto, LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto, Åbo Akademi ja Helsingin yliopisto.

Kampanjassa jokainen euro kertautuu 2,5 euroa. Valtio pääomittaa yliopistoja vastinrahoituksella, joka jaetaan yliopistojen kesken suhteessa näiden keräämään yksityiseen pääomaan.

Itä-Suomen yliopiston valtion vastinrahaan oikeuttava Tee tietoinen valinta -varainhankintakampanja on käynnissä ja keräysaika kestää 30. kesäkuuta 2022 saakka.