Teatteri ei voinut toteuttaa kevätkauden esityksiä lainkaan – Oulun kaupunginteatteri Oy käynnistää yt-neuvottelut

Oulun kaupunginteatteri ilmoitti tiistaina aloittavansa yt-neuvottelut. Teatterin tiedotteessa kerrotaan, että koronatilanteesta johtuen teatteri ei ole voinut toteuttaa kevätkauden esityksiä suunnitellusti, minkä vuoksi talossa on käynnistetty yhteistoimintaneuvottelut.

Neuvottelut koskevat koko Oulun kaupunginteatteri Oy:n henkilökuntaa.

– Vaikka esityksiä yleisölle ei ole ollut, olemme sulun aikana työskennelleet teatterilla lähes tavanomaisesti ja valmistaneet uusia tuotantoja valmiiksi. Nyt taloudelliset edellytykset ovat käyneet liian tiukoiksi, toimitusjohtaja Anu-Maarit Moilanen toteaa tiedotteessa.

Teatterin talousarvio vuodelle 2021 on lähtökohtaisesti tappiollinen. Vallitseva tilanne on vielä kasvattanut tappiota. Vuoden 2021 esitystoiminnan tilanne on epävarma.

Peruuntuneiden esitysten aiheuttamat menetykset ovat Moilasen mukaan merkittävät.

– Henkilökunnan ja asiakkaidemme puolesta tietysti toivon, että tämä poikkeustilanne päättyy ja pääsemme jälleen avaamaan ovet kaikille. Tässä ajassa on tärkeää huolehtia siitä, että kulttuurilla on toimintaedellytyksiä kriisin jälkeenkin, Moilanen jatkaa tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut