Björn Wahlroos kirjoittaa muistelmat – syksyllä ilmestyvä ensimmäinen osa käsittelee vuosia 1952–1992

Björn Wahlroosin muistelmien ensimmäinen osa julkaistaan lokakuussa. Jouni Harala
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Suomen tunnetuimpiin talousvaikuttajiin lukeutuva Björn Wahlroos kirjoittaa muistelmat, kertoo kustannusyhtiö Otava tiedotteessaan.

Barrikadeilta pankkimaailmaan – Eräänlaiset päiväkirjat 1952–1992 -niminen teos julkaistaan lokakuussa. Kirjassa Wahlroos kuvaa elämäänsä ja uraansa syntymästään vuonna 1952 aina vuoteen 1992. Wahlroos lähti nuorena radikaalina tekemään vallankumousta, mutta todellisen kumouksen hän koki edettyään pankkimaailman ytimeen.

Tiedotteen mukaan Wahlroos kuvaa muistelmiensa ensimmäisessä osassa metsäteollisuuden muodonmuutosta, pankkiryhmien kamppailuja, kuuluisia Kouri-kauppoja, Wärtsilän konkurssia, uuden Nokian syntyä sekä monia muita finanssitaistoja ja lähihistorian avainhetkiä.

Muistelmia kirjoittaessaan Wahlroos on tukeutunut yli kolmenkymmenen vuoden ajan pitämiinsä päiväkirjoihin.

– Minulle on suotu enemmän kuin yksi elämä. Olen saanut tehdä akateemisen, yrittäjän ja liikkeenjohtajan uran. Minuun vahvan jäljen jättäneessä angloamerikkalaisessa ympäristössä muistelmien kirjoittaminen on lähes itsestäänselvyys, ainakin jos on saanut elää hieman keskimääräistä tapahtumarikkaamman elämän. Kirjoittaminen mielletään tavaksi jakaa pieni osa tästä etuoikeudesta eteenpäin. Tämä on minun pyrkimykseni, Wahlroos kertoo tavoitteistaan tiedotteessaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut