Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Björn Wahlroos kirjoittaa muistelmat – syksyllä ilmestyvä ensimmäinen osa käsittelee vuosia 1952–1992

Suomen tunnetuimpiin talousvaikuttajiin lukeutuva Björn Wahlroos kirjoittaa muistelmat, kertoo kustannusyhtiö Otava tiedotteessaan.

Barrikadeilta pankkimaailmaan – Eräänlaiset päiväkirjat 1952–1992 -niminen teos julkaistaan lokakuussa. Kirjassa Wahlroos kuvaa elämäänsä ja uraansa syntymästään vuonna 1952 aina vuoteen 1992. Wahlroos lähti nuorena radikaalina tekemään vallankumousta, mutta todellisen kumouksen hän koki edettyään pankkimaailman ytimeen.

Tiedotteen mukaan Wahlroos kuvaa muistelmiensa ensimmäisessä osassa metsäteollisuuden muodonmuutosta, pankkiryhmien kamppailuja, kuuluisia Kouri-kauppoja, Wärtsilän konkurssia, uuden Nokian syntyä sekä monia muita finanssitaistoja ja lähihistorian avainhetkiä.

Muistelmia kirjoittaessaan Wahlroos on tukeutunut yli kolmenkymmenen vuoden ajan pitämiinsä päiväkirjoihin.

– Minulle on suotu enemmän kuin yksi elämä. Olen saanut tehdä akateemisen, yrittäjän ja liikkeenjohtajan uran. Minuun vahvan jäljen jättäneessä angloamerikkalaisessa ympäristössä muistelmien kirjoittaminen on lähes itsestäänselvyys, ainakin jos on saanut elää hieman keskimääräistä tapahtumarikkaamman elämän. Kirjoittaminen mielletään tavaksi jakaa pieni osa tästä etuoikeudesta eteenpäin. Tämä on minun pyrkimykseni, Wahlroos kertoo tavoitteistaan tiedotteessaan.