Tulipalo vaurioitti omakotitaloa Siilinjärvellä

Pelastuslaitoksen väki sammuttaa talopaloa Ruuskalantiellä. Anniina Väisänen

Asta Tenhunen

Omakotitalo kärsi vaurioita tulipalossa Siilinjärvellä Ruuskalantiellä tiistaina aamupäivällä. Palopaikka sijaitsee omakotitaloalueella Panninniemen ja Aappolan asuinalueiden välillä.

Asuintalon havaittiin olevan tulessa aamupäivällä noin kello 11:n aikaan. Naapurissa huomattiin savua ja naapuri kävi ilmoittamassa siitä omakotitalossa asuvalle pariskunnalle.

Pariskunta pääsi omakotitalosta itse ulos eikä kukaan loukkaantunut tulipalossa.

Pelastuslaitoksen mukaan palo oli alkanut autotallista, josta se oli levinnyt yksikerroksisen tiilirakenteisen asuintalon asuinosaan. Palo levisi rakennuksen yläpohjassa niin, että koko taloon tuli sisälle mittavasti savu- ja vesivahinkoja.

Pelastuslaitokselta paikalle hälytettiin väkeä ja kalustoa Siilinjärven, Kuopion ja Maaningan paloasemilta sekä Yaran tehdaspalokunnasta. Palon kiireisimmät sammutustyöt kestivät noin kaksi tuntia, minkä jälkeen pelastuslaitoksen piti purkaa vielä talon välipohjarakenteita, joihin palo jäi kytemään.

Sammutus- ja raivastöiden arvioitiin kestävän pitkälle iltapäivään.

Palon syttymissyytä ei vielä tiedetä, mutta palon arvioidaan alkaneen autotallissa jostain teknisestä syystä kuten laite- tai sähköviasta.

Palo ei ollut vaarassa levitä muihin rakennuksiin.

Uutista on päivitetty sammutustöiden edettyä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut