Pohjois-Savon ilmaantuvuusluku nousi torstaina – Etelä-Savossa Mikkeli suurin koronapesäke

Koronavirustestejä on tehty Pohjois-Savossa viime aikoina ahkerasti. Arkistokuva. Innimari Hyvärinen
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoihin kirjautui torstaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa Pohjois-Savosta. Tartunnoista kaikki kirjautuivat Kuopiosta.

Kuopiossa 13 uutta koronatapausta – hampurilaisravintolassa mahdollinen joukkoaltistuminen

Uusien tartuntojen myötä maakunnan niin sanottu ilmaantuvuusluku nousi. Ilmaantuvuus on nyt 49,2 positiivista koronatapausta 100 000 asukasta kohden viimeisen 14 päivän aikana. Tätä edeltävän 14 päivän aikana sama luku oli 32,4.

Koronan ilmaantuvuusluvun nousua on pidetty perusteena alkuviikolla julkisuuteen nousseille tiedoille, joiden mukaan THL suosittelee Pohjois-Savon ravintoloiden määräaikaista sulkemista.

Koronatilanne Pohjois-Savossa: Lue täältä maakunnan tuoreimmat tiedot

Etelä-Savossa Essoten alueella uusia koronatartuntoja kirjautui torstaina 16. Tapauksista 12 kävi ilmi Mikkelissä, kolme Pieksämäellä ja yksi Juvalla.

Itä-Savosta uusia koronatapauksia ei käynyt torstaina ilmi.

STM:n mukaan epidemia on yhä erittäin voimakas ja luvut liian korkeita – Suomessa raportoitu 726 uutta koronatartuntaa ja neljä uutta kuolemantapausta

THL:n tilastot päivittyvät parin päivän viiveellä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut