Linda Bondestam ja Siiri Enoranta ovat ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi

Siiri Enoranta on ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjapalkinnon saajaksi. Kuva vuodelta 2019. Heli Blåfield
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Kirjailijat Linda Bondestram ja Siiri Enoranta ovat ehdolla Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajiksi.

Bondestam (s. 1977) on ehdolla kuvakirjallaan Mitt bottenliv – av en ensam axolotl (Elämäni pohjalla – yksinäisen aksolotlin tarina), joka kertoo onnellisesta mutta yksinäisestä, ehkä lajinsa viimeisestä, sammakkoeläimestä nimeltä aksolotli. Raati kiittelee kuvakirjaa siitä, että se kertoo ilmastokriisistä lapsille kekseliäällä ja hurmaavallakin tavalla.

Enoranta (s. 1987) on puolestaan ehdolla romaanillaan Kesämyrsky. Kirja on tarina perheestä, joka ei olekaan niin täydellinen kuin ulkoa katsottuna näyttää. Se on myös tarina voimakkaasta ihastumisesta, josta kerrotaan taidokkaasti niin, ettei keskiössä ole seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli, vaan vahva kokemus ja tunteet.

Kesämyrsky oli vuoden 2020 Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokas.

Kaikkiaan Pohjoismaiden neuvoston lasten ja nuortenkirjallisuuspalkintoa tavoittelee 14 eri teosta. Palkinnonsaaja julkistetaan Kööpenhaminassa marraskuussa. Palkintosumma on noin 47 000 euroa.

Pohjoismaiden neuvoston lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkintoa on jaettu vuodesta 2013 lähtien.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut