Kuopion torin länsireunan kortteleita uudistetaan, suunnitelmasta voi nyt jättää mielipiteen

Kuopion torin länsireunaa uudistetaan kuvassa näkyvällä alueella. Kuopion kaupunki

Kaisu Lötjönen

Kuopion torin länsireunalla olevien kauppakortteleiden täydennysrakentamisen ja uudistamisen suunnittelu käynnistyy tänä keväänä, tiedottaa Kuopion kaupunki.

Alueelle laaditaan vaihtoehtoisia yleissuunnitelmia, joilla etsitään torin laidalle sopivaa arkkitehtonista uutta ilmettä ja sopivia kerroskorkeuksia.

Torin länsireunan kortteleiden täydennysrakentamisella ja uudistamisella kaupunki tavoittelee kaupallisten palveluiden ja toimistotilojen uudistumista sekä keskustan vetovoimaisuuden kasvua.

Uudistuvissa kortteleissa tulee yhdistymään kaupallinen-, toimisto- ja asuinrakentaminen.

Kaavamuutoksen suunnittelualue rajautuu kuvan mukaisesti idässä Haapaniemenkatuun, pohjoisessa Tulliportinkatuun ja Torikatuun, lännessä Ajurinkatuun ja Savonkatuun sekä etelässä Minna Canthinkatuun.

Kaikkia alueen kortteleiden rakennuksia ei ole tarkoitus uusia. Täydennysrakentaminen kunnioittaa ympäristön arvorakennuksia, kuten kaupungintaloa ja Atlaksen rakennusta. Alueella mietitään myös erilaisia pysäköintiratkaisuja ja pyritään parantamaan kortteleiden huoltoyhteyksiä ja ohjaamaan huolto pois rännikaduilta.

Asemakaavan muutos on kaavaprosessin ensimmäisessä eli vireilletulovaiheessa, jonka aikana osallistumis- ja arviointisuunnitelma on kaikkien kuntalaisten nähtävänä.

Suunnitelma on asetettu nähtäväksi kaupunkirakennelautakunnan hyväksynnän jälkeen 3.3.2021, ja siitä voi jättää mielipiteen sähköpostitse suunnittelijalle tai kaavoituksen asiointipostiin: kaavoitus(at)kuopio.fi tiistaihin 6.4.2021 saakka.

Suunnitelmaan voi tutustua valtuustotalon asiakaspalvelussa sekä Kuopion karttapalvelussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut