Savonia-ammattikorkeakoulu tarttuu konkreettisesti opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen

Arkistokuvassa Savonian opiskelijoita. Tuire Punkki
Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Savonia-ammattikorkeakoulu tarttuu opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen konkreettisin toimin ja on perustanut hyvinvointia edistäviä toimenpiteitä.

Savonia avaa matalan kynnyksen chat-palvelun, joka on osa Suotuisa-hanketta. Palvelun kautta opiskelija voi helposti ottaa yhteyttä hyvinvointitoimijoihin. Palvelu on käytössä huhtikuun alusta alkaen.

Lisäksi Savonialta otetaan opiskelijoihin yhteyttä ryhmäkohtaisesti. Savonia järjestää myös mielen hyvinvoinnin ja jaksamisen vertaistukiryhmiä. Tämäkin toimenpide on osa Suotuisa-hanketta.

Ryhmiä järjestetään huhti-toukokuussa, ja niissä opiskelijat voivat muun muassa jakaa tunteitaan ja kokemuksiaan luottamuksellisesti, löytää uusia tulevaisuuden näkymiä sekä ehkäistä henkilökohtaiseen kriisiin ajautumista.

Näiden lisäksi Savonian korkeakoulukuraattorit tarjoavat ohjausta ja tukea opiskelijoille yhdessä opinto-ohjaajien, opettajatuutorien ja opiskelijatuutorien kanssa. Lisäksi koko Savonian henkilöstö tukee osaltaan opiskeluhyvinvointia.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut