Kuopiossa todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa, joukkoaltistumisten takia yli 60 henkilöä joutui karanteeniin

Jynkän koulussa otetaan käyttöön poikkeukselliset opetusjärjestelyt. Silja Viitala

Jerri Koskinen, Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on tullut maanantaina ilmi 14 uutta koronavirustartuntaa. Luvussa ovat viikonloppuna ilmi tulleet uudet tartunnat.

Kaupungin tiedotteen mukaan yhden uuden tartunnan lähde on epäselvä. Muut ovat joko perheensisäisiä tai liittyvät aiempiin jo tiedossa oleviin tartuntaketjuihin, ja tartunnan saaneet henkilöt ovat jo olleet karanteenissa.

Kuopion Jynkän koulussa on tullut ilmi koronavirustartunta ja tartuntaan liittyviä altistumisia. Karanteeniin on tämän vuoksi asetettu reilut 20 henkilöä.

Kaikki koulussa altistuneet on tavoitettu. Jynkän koulussa otetaan käyttöön poikkeukselliset opetusjärjestelyt, ja osa oppilaista siirtyy etäopetukseen. Koulun rehtori tiedottaa opetusjärjestelyistä suoraan Wilman kautta niitä oppilaita ja huoltajia, joita asia koskee.

Myös Savon ammattiopiston Toivalan kampuksella Siilinjärvellä on todettu altistuminen ja noin 20 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Lisäksi kahdessa eri harrasteryhmässä Kuopiossa on ilmennyt altistuminen, minkä seurauksena noin 20 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Koronavirukselle on saattanut altistua Kuopiossa myös K-Market Satamassa lauantaina 27.3. kello 16–17. Kyseisessä paikassa mainittuna aikana olleita kehotetaan hakeutumaan herkästi koronatestiin, mikäli heille tulee lieviäkään koronaan viittaavia oireita.

Koronavirukselle on saattanut altistua myös ravintola Trattorio Sorrentossa torstaina 25.3. kello 17.45-18.30 sekä perjantaina 26.3. Kuopion Saanan lounas- ja spa-osastolla kello 11.45-15.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tartuntatautirekisteriin kirjattiin maanantaina Pohjois-Savossa neljä uutta varmistettua koronavirustartuntaa. Etelä-Savossa uusia tartuntoja oli seitsemän ja Itä-Savossa kaksi. THL:n tartuntatautirekisteri päivittyy parin päivän viiveellä.

Juttua päivitetty 29.3. kello 15.11: Lisätty altistumispaikkoja.

Kommentoi

Mainos: Kuopion Opiskelija-Asunnot Oy

Asuminen ja hiilijalanjälki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut