Korona: Pieksämäellä neljä koronatartuntaa – altistumiset tapahtuneet päiväkodissa

Kuvituskuva. Risto Aalto
Kari-Pekka Issakainen

Kari-Pekka Issakainen

Pieksämäeltä on löytynyt neljä koronavirustartuntaa. Tartunnoista kolme on todettu päiväkoti-ikäisillä ja sitä nuoremmilla lapsilla. Altistuneet ovat tiedossa ja heidät asetetaan karanteeniin kertoo Pieksämäen kaupunki tiedotteessaan. Kaikki karanteeniin asetetut testataan ennen karanteenin päättymistä. Tartuntojen alkuperä on todennäköisesti maakunnan ulkopuolella.

Essoten alueella on tällä viikolla todettu vähemmän tartuntoja kuin aiemmalla viikolla.

– Tämän viikon loivasti laskeva trendi näyttäisi jatkuvan. Nyt pääsiäisen vieton alkaessa tulisi silti edelleen pitää piirit pieninä. Tavataan vain lähipiiriä ja suositaan ulkoilua. Muistetaan turvavälit, kasvomaskit ja käsihygienia. Mikkelissä koronatestaus toimii joka päivä, joten juhlapyhinäkin tulee hakeutua herkästi näytteenottoon heti oireiden ilmaannuttua, pandemiapäällikkö Hans Gärdström muistuttaa tiedotteessa.

Koronarokotuksen ensimmäisen annoksen on saanut Essoten alueella jo lähes 21 300 henkilöä, reilut 26 prosenttia alueen yli 16-vuotiaista.

Pääsiäisen aikana Essote tiedottaa vain merkittävistä muutoksista koronavirustilanteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut