Kuopion tuomiokirkon pääsiäismessut näkyvät virtuaalikirkossa – ortodoksisen seurakunnan pääsiäisen jumalanpalvelukset näkyvät Facebookissa

Iida Tiihonen, Janne Niiranen

Pääsiäisen messuja vietetään tänäkin vuonna koronan takia erikoisjärjestelyillä.

Kuopion evankelis-luterilaisessa seurakunnassa lähes kaikki kirkot on jaettu sektoreihin, joihin voi ottaa 20 ihmistä, jolloin jumalanpalveluksiin voi osallistua 40–60 ihmistä.

Sektorimalli ei ole käytössä Karttulan, Riistaveden, Juankosken ja Vehmersalmen kirkoissa, joissa jumalanpalvelukseen osallistuvien raja on 20.

Kuopion tuomiokirkon pääsiäisen kaikki messut lähetetään internetissä Virtuaalikirkko.fi-palvelussa.

Ensimmäinen lähetys oli kiirastorstaina ja seuraava on Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus, joka alkaa 2. huhtikuuta kello 10.

Myös Kuopion ortodoksisen seurakunnan Pyhän Nikolaoksen katedraalin pääsiäisajan jumalanpalvelukset lähetetään suorana seurakunnan Facebook-sivulla.

Pääsiäisyöpalveluksiin paikan päälle osallistumiseen on pakollinen ennakkoilmoittautuminen Kuopiossa, Iisalmessa ja Lapinlahdella. Kuopiossa palvelukseen otetaan vain 10 henkilöä, seurakuntasaliin 20. Muualla 15–20 henkilöä.

Pielaveden, Nilsiän ja Suonenjoen palveluksiin ei ole ennakkoilmoittautumista.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut