Pohjois-Savo pysyy perustasolla – Lähes kaikki Kuopiossa maaliskuussa todetut koronatapaukset brittivarianttia – kaupunki muistuttaa nyt suojauksen tärkeydestä

Pääsiäisen aikaan Kuopiossa todettiin kahdeksan uutta koronatapausta. Kuvituskuva. Mostphotos

Iida Tiihonen, Kaisu Lötjönen

Pohjois-Savo pysyy edelleen perustasolla ja koronarajoitukset säilyvät maakunnassa ennallaan, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki päätti tiistaina.

Kuopiossa todettiin pääsiäisen aikaan yhteensä kahdeksan uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Kuopion kaupunki.

Näistä kaksi on tullut toiselta paikkakunnalta ja neljä on perheensisäisiä tartuntoja. Kahden tartunnan selvittely on vielä kesken.

Norlandia Louna-päiväkodissa on tapahtunut joukkoaltistuminen, mutta tähän liittyen kaikki henkilöt on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Lisäksi Kuopiossa on voinut altistua koronavirukselle kauppakeskus Matkuksessa, New Yorker, XXL ja Ikean myymälöissä keskiviikkona 31.3. kello 12–14.

Suojaustoimet entistä tärkeämpiä

Kuopion kaupunki huomauttaa tiedotteessaan, että maaliskuun aikana Kuopiossa todetuista koronatartunnoista lähes kaikki ovat olleet brittivarianttia, joka tarttuu huomattavasti herkemmin kuin alkuperäinen virus. Tämän vuoksi suojaustoimet ovat nyt entistäkin tärkeämpiä.

Koko Pohjois-Savossa kirjattiin tiistaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin neljä uutta koronatapausta, kaikki Kuopiossa. Itä-Savossa uusia tapauksia oli ainoastaan Savonlinnassa, yhdeksän kappaletta.

Etelä-Savon tilastoista väheni kaksi tartuntaa Mikkelistä.

THL:n tilastot päivittyvät muutaman päivän viiveellä.

(Jutun alkuun lisätty niin sanotun koronanyrkin päätös, ja otsikkoa muokattu 6.4. klo 17.23.. Viikonpäivä on muutettu maanantaista tiistaiksi. 6.4. klo 17.42)

Kommentoi

Mainos: Pieksämäen kaupunki tuulipuisto

Itäisen Suomen suurin tuulipuisto rakentuu Pieksämäelle

Mainos: Navigaattori / Kuopion kaupunki

Uutta suuntaa työuralle Navigaattorista

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut