Pohjois-Savo pysyy perustasolla ja rajoitukset ennallaan

Pohjois-Savon koronanyrkki päätti tiistaina kokouksessaan, ettei maakunnan epidemialuokitusta ole syytä muuttaa. Katja Luoma
Iida Tiihonen

Iida Tiihonen

Pohjois-Savo pysyy edelleen perustasolla ja koronarajoitukset säilyvät maakunnassa ennallaan, Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin alueellisen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä eli koronanyrkki päätti tiistaina.

– Tilanne on hallinnassa, vähän jopa korjaantunut, koronanyrkin puheenjohtaja, KYSin johtajaylilääkäri Antti Hedman sanoo.

Aikaisemmin todetut ryvästymät eivät ole laajentuneet eikä uusia ole ilmaantunut. Yksittäisiä tapauksia on todettu eri puolilla Pohjois-Savoa, mutta tartuntalähteet ja altistuneet on saatu hyvin selvitettyä.

Maaliskuun aikana Kuopiossa todetuista koronatartunnoista lähes kaikki ovat olleet brittivarianttia, joka tarttuu huomattavasti herkemmin kuin alkuperäinen virus.

– Mutta nyt nähdään, että myös brittivarianttia on mahdollista hillitä rajoitustoimilla, jos noudatetaan turvaohjeita ja -etäisyyksiä.

(Jutun viikonpäivä muutettu tiistaiksi 6.4. klo 21.30)

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut