Ilta-Sanomat: KalPaakin valmentanut Pekka Virta kävi kuolemanporteilla – Ehkä tapaukseni herättää ne kaikkein jääräpäisimmätkin äijät ymmärtämään, että virus voi todella tehdä suurta tuhoa myös perusterveille

Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta vietti koronaviruksen takia sairaalahoidossa 48 päivää, joista teho-osastolla 27. Juha Poutanen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Turun yliopistollisessa sairaalassa 48 päivää, joista 27 teho-osastolla viettänyt Rauman Lukon päävalmentaja Pekka Virta kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hänen vointinsa kohenee koko ajan.

– Pystyn kävelemään normaalisti, mutta hengästyn edelleen tosi nopeasti, jo sellaisen vajaan minuutin toiminnan jälkeen. Siksi pidän apunani sekä pyörätuolia että happirikastinta. Taudin kuvaan kuuluu, että lepopulssi hakkaa korkealla. Itselläni se nousee jotain pientäkin touhutessa nopeasti yli sadan. Jo vessassa käynnin jälkeen saatan olla tosi puhki, Virta kertoo.

Lääkärien mukaan hän kävi kuolemanporteilla.

– He kertoivat, että tehohoitoon jo itsessään sisältyy aina hengenvaara, koska siinä ihmisen kestokyky joutuu tavalla tai toisella äärimmäiselle koetukselle.

Kun Virta kuuli joutuvansa teholle, hän päätti soittaa vanhemmille lapsilleen.

– Se oli mitä hirvittävin tilanne, neljän lapsen isä sanoo.

Virta sai koronavirustartunnan tammikuun viimeinen päivä.

– Mulla ei ole erityistä tarvetta kertoa vaikeuksistani julkisuudessa, mutta halusin antaa tämän haastattelun, koska lääkärien mielestä se voi auttaa suomalaisia taistelussa tätä viheliäistä virusta vastaan. Ehkä tapaukseni herättää ne kaikkein jääräpäisimmätkin äijät ymmärtämään, että virus voi todella tehdä suurta tuhoa myös perusterveille.

Pekka Virta on valmentanut KalPan hopealle ja pronssille.

Koronavirukseen sairastunut KalPastakin tuttu kiekkovalmentaja Pekka Virta kotiutui sairaalasta puolentoista kuukauden jälkeen

Jääkiekkovalmentaja Pekka Virta oli 27 päivää teholla – "Tänään heräsin osastolta"

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut