Keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto alkaa ensi viikon sunnuntaina

Hiekanpoisto alkaa sunnuntaina 18. huhtikuuta kuvassa rajatulla alueella. Kuopion kaupunki
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kuopion keskusta-alueen keskitetty hiekanpoisto aloitetaan sunnuntaiaamuna 18. huhtikuuta viimeistään kello 02.00. Mikäli on yöpakkasta, töiden aloitus myöhästyy ja töitä jatketaan tarvittaessa maanantaina 19. huhtikuuta.

Mikäli sääolosuhteet estävät puhdistuksen kokonaan, siirretään puhdistusta viikolla eteenpäin.

Keskustassa liikennöintiä kannattaa välttää hiekanpuhdistuksen aikana. Pysäköintiin tulee käyttää kaupungin tarjoamia maksuttomia paikoitusalueita sekä yöllä että päivällä.

Keskitetyn hiekanpoiston lisäksi kaupunki tekee jo nyt täsmäpuhdistuksia linja-autopysäkkien, rännikatujen sekä kävelykeskustan alueella. Tarvittaessa pölyä sidotaan suolaamalla katuja.

Kaupunki toivoo myös, että kiinteistöillä aloitettaisiin pihojen sekä pysäköintialueiden puhdistus mahdollisimman pian ja aktiivisesti.

Pysäköinti on kielletty liikennemerkein osoitetuilla alueilla. Puhdistettaville kaduille asetetaan pysäköintiä kieltävät liikennemerkit puhdistusta edeltävinä päivinä.

Kaupunki siirtää kielletyille alueille pysäköidyt ajoneuvot pois. Kuljettajan ohella myös ajoneuvon omistaja ja haltija ovat vastuussa pysäköintivirhemaksusta ja siirtokustannuksista.

Siirrettyjen ajoneuvojen tiedot löytyvät kaupungin verkkosivuilta osoitteesta: www.kuopio.fi/fi/siirrot-ja-rengaslukot. Siirtotietojen päivittäminen sivulle alkaa sunnuntaina 18. huhtikuuta kello 10. Tiedot toimitetaan myös poliisille.

Siirretyt ajoneuvot on haettava pois siirtopaikalta kahden päivän kuluessa. Mikäli ajoneuvoa ei haeta siirtopaikalta, kaupunki siirtää sen varastoon omistajan kustannuksella.

Maksutonta pysäköintitilaa hiekanpoistoviikonlopun aikana löytyy Haaapaniemen pysäköintilaitoksessa, Maaherrankadun pysäköintitalon ylätasosta ja toriparkista.

Hiekanpoiston aikana pysäköintiin käytettävissä myös keskustan rännikadut, matkustajasataman kaikki P-alueet ja Väinölänniemen tenniskentän P-alueet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut