Ilmanlaatu heikkeni Kuopiossa maaliskuussa – Katupölypitoisuudet kohosivat tietyssä paikassa

Ilmanlaatu heikkeni Kuopiossa hieman maaliskuussa. Tuire Punkki
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kuopion ilmanlaatu heikkeni jonkin verran maaliskuussa lopputalven tilanteeseen verrattuna.

Ilmassa alkoi olla jo jonkin verran katupölyä pakkaspäivinä ja loppukuun päivinä, kun osa kaduista oli jo sulia ja kuivia.

Katupölypitoisuudet kohosivat erityisesti keskustassa. Keskustassa kohosivat jonkin verran myös autoliikenteen päästöistä peräisin olevan typpidioksidin pitoisuudet.

Myös kaukokulkeutuvan otsonin pitoisuus kohosi, mikä on tyypillistä keväälle, kun säätyyppi muuttuu aurinkoisemmaksi ja lämpimämmäksi. Tällöin ilmakehässä on paremmat olosuhteet otsonin muodostumiselle.

Sorsasalossa rikkidioksidin ja pelkistyneiden rikkiyhdisteiden pitoisuudet niin ikään kohosivat talven tasosta. Myös Haminalahdessa pelkistyneitä rikkiyhdisteitä oli ilmassa hieman lopputalvea enemmän.

Siilinjärven Sulkavanniityllä ilmanlaatu oli maaliskuussa tyydyttävällä tasolla. Myös Varkauden ilmanlaatu heikkeni lopputalven tilanteeseen verrattuna. Kuopion, Siilinjärven ja Varkauden ilmanlaadun reaaliaikaiset mittaustulokset ovat nähtävissä valtakunnallisilla ilmanlaatusivuilla http://ilmatieteenlaitos.fi/ilmanlaatu. Kaikki mittaustulokset päivittyvät sivuille tunnin välein.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut