Kyläkauppa tuhoutui öisessä tulipalossa Lapinlahdella – jälkisammutus kesti aamupäivään

Etelä-Savon pelastuslaitos varoittaa loskaisista teistä. Sulkavalla tapahtui torstaina henkilöauton ulosajo. Tuija Pauhu
Petri Karvinen

Petri Karvinen

Kaksikerroksinen, noin 200 neliömetrin kauppakiinteistö on tuhoutunut täysin tulipalossa Lapinlahden Alapitkällä viime yönä. Tulipalon sankka savu on ollut selvästi nähtävillä Viitostielle aamuyön aikana.

Pelastuslaitos sai tiedon tulipalosta hieman ennen kello kahta. Ohikulkija oli huomannut 1950-luvulla rakennetun, yhä toiminnassa olevan kyläkaupan olevan tulessa Alapitkäntiellä.

Palaneen Alapitkän Eväskorin kauppias: "Kyllä tämä on täystuho"

Rakennus oli palon aikaan tyhjä, minkä ansiosta henkilövahingoilta vältyttiin. Jälkisammutuksen ennakoidaan kestävän pitkälle aamupäivään.

Päivystävän palomestarin Risto-Matti Raatikaisen mukaan sammutustöistä tekee haastavan se, että rakennus on osittain sahajauhoeristeinen. Paloa sammuttamassa on ollut kahdeksan pelastuslaitoksen yksikköä Lapinlahdelta, Maaningalta ja Siilinjärveltä.

Kyläkauppa oli erityisen tärkeä Alapitkän vanhuksille – "Heidän pärjäämisensä huolestuttaa"

Palon syttymisyytä ei tiedetä.

Päivitetty klo 7.45: Lisätty viimeisimmät tiedot.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut