Lujatalo rakentaa kymmenien miljoonien euron arvosta uusia asuntoja pk-seudulle – "Loft-henkisiä huoneistoja, kattoterasseja, ranskalaisia parvekkeita ja viherhuoneita"

Lujatalo rakentaa uusia kohteita pääkaupunkiseudulle. Tämä kuva on Siilinjärven terveyskeskuksen työmaalta. Minna Lyytinen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kuopiolainen Lujatalo on solminut urakkasopimukset TA-Yhtiöiden ja Sato Oy:n kanssa ja rakentaa niille asuntoja Helsinkiin yhteensä 50 miljoonan arvosta.

TA-Yhtiöille Helsingin Kruunuvuorenrantaan yhtiö rakentaa hankkeen toisessa vaiheessa 108 uutta asuntoa ja Satolle valmistuu 135 asuntoa Espoon Vermonniityn kasvavalle alueelle.

Lujatalon TA-Yhtiöille rakentama tiiviin rakentamisen korttelihanke, Haakoninlahti, nousee meren läheisyyteen Helsingin Kruunuvuorenrantaan. Kesällä 2020 aloitetun hankkeen ensimmäisen vaiheen neljän asuinrakennuksen ja 76:n asunnon jatkoksi rakennetaan nyt alkavassa toisessa vaiheessa viisi asuinrakennusta, joista kolme ovat kerrostaloja ja kaksi rivi–paritaloja.

Yhteensä toisessa vaiheessa nousee 108 kappaletta Hitas-, vuokra- ja asumisoikeusasuntoa yksiöistä ja kaksioista perheasuntoihin sekä 70:n autopaikan parkkihalli. Urakan arvo on 31 miljoonaa euroa.

– TA-Yhtiöiden hanke tarjoaa modernia, oivaltavaa ja tyylikästä kaupunkiasumista parhaimmillaan: loft-henkisiä huoneistoja, kattoterasseja, ranskalaisia parvekkeita ja viherhuoneita, kertoo TA-Yhtiöiden rakennuttajapäällikkö Mikael Lönnroth.

Satolle Lujatalo rakentaa Vermonniittyyn Runoratsunkadulle uusia vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Kohde koostuu 16-kerroksisesta kerrostalosta, jossa on yhteensä 135 asuntoa yksiöistä kaksioihin sekä perhehuoneistoihin. Urakan arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

– Asuinrakennuksen suunnittelussa on huomioitu energiatehokkuus ja vuosikymmeniä kestävät rakennusratkaisut, Saton investoinneista vastaava liiketoimintajohtaja Arto Aalto sanoo.

Molemmat urakat käynnistyvät tässä kuussa. TA-Yhtiöiden kohde valmistuu alkuvuonna 2023 ja Saton kohde kesällä 2023.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut