KuPSin pelit hyppäävät radioon – paikallinen kanava selostaa kaiken europelejä myöten

Savon Aaltojen päätoimittaja Mika Aro (vas.) ja selostaja Juuso Ikonen välittävät radiokanavallaan KuPSin tunnelmia alkavalla kaudella. Minna Lyytinen
Markus Karjalainen

Markus Karjalainen

Kuopiolainen radiokanava Savon Aallot aloittaa suorat lähetykset Kuopion Palloseuran miesten joukkueen otteluista.

– Olemme sopineet, että KuPSin Veikkausliigan kaikki koti- ja vierasottelut selostetaan suorina lähetyksinä. Sopimuksemme kattaa myös KuPSin Eurooppa-liigan ottelut, kertoo Savon Aaltojen päätoimittaja Mika Aro.

– KuPSin selostukset ovat meille hieno lisä ohjelmien sisältöön. KuPS on Kuopiossa merkittävä brändi, joka kiinnostaa paljon. Tällainen mahdollisuus piti hyödyntää, sanoo Aro.

KuPSin selostuksille löytyi hyvin tilaa ohjelmakartasta, koska otteluista ei ole tehty suoria radiolähetyksiä vuosikausiin.

– Radio tavoittaa ihmisiä, jotka eivät syystä tai toisesta pääse kentän laidalle. Nythän koronakin saattaa pakottaa kiinnostuneet viestimien ääreen, miettii Aro.

Keskuskentän "mediakuutio" on jalkapallovieraiden suosittu kuvauskohde: Pysyykö kyhäelmä pystyssä?

KuPSin pelit selostaa Juuso Ikonen, joka on jo valmiiksi tuttu ääni kuuntelijoille. Ikonen, 32, aloitti selostukset Turussa kuusi vuotta sitten.

– Silloin selostin ISTV:n Veikkausliigaa. Sen TPS-ottelun jälkeen tehtäviä on kertynyt paljon. Nyt taitaa olla takanani 200–300 suorana selostettua peliä, kertoo Ikonen, joka on ansainnut kannuksensa liikkuvan kuvan selostuksissa.

– Minulle tulivat tutuiksi lentopallo, salibandy ja jalkapallo.

Ikonen hoiti lentopallosta Leka Volleyn pelit, salibandyssä Welhojen miesten pelit ja lukusia jalkapalloseurojen otteluita Italian Serie A:ta myöten.

Nyt on edessä uusi työmaa.

– Radiossa pitää ja saan kuvailla tunnelmia eri tavoin kuin kuvaruudulta näkyvästä pelistä. Siinä on oma haasteensa mutta myös viehätyksensä, miettii Ikonen.

Ikonen on ollut muutaman vuoden KuPS Oy:n palveluksessa, mutta Mika Aro toivotti hänet kanavalleen tervetulleeksi.

– Kun Savossa ollaan keltamustia, niin eturistiriitoja ei taida syntyä. Kotijoukkuetta voi vähän hehkuttaa, kun siihen löytyy aihetta, lupaa päätoimittaja.

Aro kertoo, että KuPSin ja jalkapallon seuraaminen ei rajoitu pelkkiin peliselostuksiin.

– Haemme monenlaista sisältöä hyvästä aiheesta. Luvassa on pelaaja-analyysejä ennen ja jälkeen otteluiden sekä tietenkin haastatteluja.

Juuso Ikonen seuraa KuPSin joukkueen mukana vierasotteluihin.

– Saamme varmasti mukavaa ja tuoretta taustatietoa joukkueen kuulumisista, sanoo Mika Aro.

Savon Aallot kuuluu samaan Keskisuomalainen-konserniin kuin Savon Sanomat.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut