Ravintolasulku päättyy Pohjois-Savossa jo huomenna

Hallitus on esittänyt, että ravintolasulkua jatketaan Suomessa 18. huhtikuuta asti. Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

STT

Ravintolasulku päättyy Pohjois-Savossa jo perjantaina alueen koronatilanteen paranemisen vuoksi, kertoo työ- ja elinkeinoministeriö (TEM).

Valtioneuvosto muutti torstaina asetusta, joka määrittelee ravintolasulun piirissä olevat alueet.

Muutos perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) eilen antamaan arvioon alueiden tautitilanteesta. Sen perusteella sulku ei ole enää välttämätön Pohjois-Savossa.

Ravitsemisliikkeet on pidettävä suljettuina asiakkailta tämän viikon loppuun saakka Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa, Kanta-Hämeessä, Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä, Kymenlaaksossa, Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa, Pohjois-Karjalassa, Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla.

Sulun piiriin eivät kuulu Ahvenanmaa, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Keski-Pohjanmaa, Lappi, Pohjois-Pohjanmaa eikä huomisesta alkaen myöskään Pohjois-Savo. Näissä maakunnissa ravitsemisliikkeiden on noudatettava tartuntatautilain nojalla annettuja rajoituksia. Ravintolat täytyy esimerkiksi sulkea kello 23 ja alkoholin myyminen ravintoloissa täytyy lopettaa kello 22.

Uusista rajoituksista kuullaan perjantaina

Sunnuntaina päättyvän, kuusi viikkoa jatkuneen ravintolasulun jälkeen ravintolatoiminnan rajoituksia jatketaan tartuntatautilain nojalla annettavan valtioneuvoston asetuksen mukaisesti.

Valtioneuvoston on määrä antaa perjantaina asetus, jossa säädetään tarkemmin ravitsemisliikkeiden rajoituksista alueittain ensi maanantaista alkaen. Sosiaali- ja terveysministeriö tiedottaa ravintolatoiminnan tulevista rajoituksista perjantaina.

Yle uutisoi keskiviikkona hallituslähteisiin nojautuen, että anniskeluravintolat saavat olla maanantaista alkaen pahimmilla korona-alueilla auki iltakuuteen ja ruokaravintolat iltaseitsemään.

Ylen saamien tietojen mukaan alkoholin tarjoilu loppuisi sekä anniskelu- että ruokaravintoloissa kello 17.

Nämä rajoitukset koskisivat Ylen mukaan Uudenmaan ja Varsinais-Suomen ohella ainakin Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä ja Kymenlaaksoa.

Ravintola-alalla on toivottu ruokaravintoloille mahdollisuutta olla auki vähintään kello 21:een saakka, jotta normaali liiketoiminta mahdollistuisi myös päivällisravintoloille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut