Kenestä Sawon Talentti +60? Hae mukaan kykykilpailuun! –  Ismo näyttää mallia, miten kisaan haetaan

Ismo Rautiaisen talentti on eläytymiskyky ja tekstin tulkinta. Rautiainen teki Savon Sanomien pyynnöstä mallivideon inspiraatioksi muille. Itse hän on nyt jäävi osallistumaan Sawon Talenttiin. Paula Pohjamo
Jaana Hiltunen

Jaana Hiltunen

Jos olet yli kuusikymppinen immeinen, jonka mieltä polttelee esiintymisen himo ja sinulla on jokin erityiskyky, tai tunnet tuntomerkkeihin sopivan yksilön, nyt kannattaa lukea pidemmälle.

Tilaisuutesi on nimittäin koittanut, sillä Kuopion kaupungin kansalaisopisto yhteistyötahoineen järjestää Sawon Talentti +60 -nimisen kilpailun.

Hommassa on mukana myös Savon Sanomat. Viiden finalistin videot julkaistaan Savon Sanomien nettisivuilla ja myös äänestys tapahtuu sitä kautta.

Finalistivideot esitellään myös kaupungin järjestämässä Kevättä rintaan ja vireyttä mieleen –  Hyvän olon webinaarissa 18. toukokuuta.

Hyvän olon webinaari toukokuussa

– Haluamme näin tuoda iloa ja vähän vastaiskuakin tälle korona-ajan ankeudelle, iloitsee kansalaisopiston koulutussuunnittelija Hanna-Reetta Metsänheimo.

Kisaan ilmoittautumisohjeet löytyvät tämän jutun lopusta sekä tätä linkkiä napsauttamalla .

Toiveissa on, että kaikki, jotka hiukankin haluavat heittäytyä ja tuoda iloa muille, lähtisivät rohkeasti kisaan mukaan.

Ikäraja kykykisaan on tosiaan 60 vuotta, ja lahjakkuus voi olla mitä vain, kunhan sen vaan voi videoida – Olkoon talentti sitten tanssia, huumoria, nokkahuilun soittoa, linnun äänien matkimista, ennätysvilhakkaa halkojen hakkaamista tai ikkunanpesua aivan omalla tekniikalla.

– Tämä on tosiaan matalan kynnyksen kisa ja huumoria saa olla pelissä. Ei tarvitse olla mitään Jorma Uotis -tasoista tekemistä, Metsänheimo nauraa.

Toki kisassa saa maineen ja kunnian lisäksi myös palkintoja, sillä viisi finaaliin yltänyttä palkitaan Savon Sanomien tuotepaketeilla ja voittajalle on luvassa lisäksi komea Sawon Talentti -pokaali kunniakirjoineen sekä lehtihaastattelu.

Kilpailu käydään kokonaan videoesityksen kautta. Raati valitsee finalistivideot, ja yleisöllä on kunnia äänestää omaa suosikkiaan.

Siilinjärveläinen Ismo Rautiainen on yksi niistä, jotka voisivat osallistua Sawon Talenttiin.

Hän on yli kuusikymppinen, savolainen ja hänellä on lahja.

Rautiainen kun on harvinaisen hyvä tulkitsemaan tekstiä ja eläytymään. Talenttiaan hän pääsee purkamaan teatteriharrastuksen parissa, sillä hän kuuluu Siilinjärven Teatterin vakiokalustoon.

– Aloitin kesäteatterin vasta aikuisiällä, mutta kaipa minussa on ollut aina jonkinlainen muiden viihdyttämisen halu. Muistan, kun poikasena vein itse tehdyn kaiutinkaapin ulos kesäaikaan ja soitin kyläläisille putkiradion kautta musiikkia niin lujaa kuin lähti, Rautiainen nauraa.

Teinivuosina alkoivat bändiviritelmät, ja Rautiainen soittaa yhä kitaraa Sonic Fuller Bandissa.

Ismo Rautiainen on ammatiltaan lastentarhanopettaja, ja siinäkin hommassa pääsee luomaan muille tunnelmia ja tarinoita.

– Olen kyllä perusluonteeltani ujo ja aika normaali eikä minussa ole tippaakaan narsismia, mutta jokin esiintymisessä vain viehättää.

Rautiainen tunnelmoi Savon Sanomien pyynnöstä mallivideon inspiraatioksi muille kisaan.

Videolla Rautiainen esittää yhtä rakkaimmista rooleistaan, Mielensäpahoittaja-teoksen päähenkilöä.

Rautiainen pujotti karvareuhkan päähänsä viimeksi pari vuotta sitten, kun näytelmä pyöri Siilinjärven Teatterissa.

– Itsehän en varsinaiseen kisaan osallistu, kun minulta puuttuu kokonaan tuo kilpailuvietti, Rautiainen nauraa.

Kun hän esittelee videolla itsensä iloisesti Ismo Rautiaisena ja sekunnissa olemus muuttuu Mielensäpahoittajan hahmoksi, on talentti todella läsnä.

– Olen minä, jos en nyt ylpeä, mutta sanotaan, että todella onnellinen siitä, että saan tehdä sitä mistä tykkään. Kannustan kyllä muitakin vain menemään ja tekemään, jos jokin asia kiinnostaa. Siinä saa niin paljon erilaisia sytykkeitä itselleen.

Ismo Rautiainen Ismo Rautiaisena. Paula Pohjamo
Ismo Rautiainen Mielensäpahoittajana. Paula Pohjamo

Ismo Rautiainenkin kannustaa ihmisiä heittäytymään mukaan, jos esiintyminen vaikkapa Sawon Talentti -kisan muodossa kiinnostaa.

– Jokaisessa meissähän asuu pieni talentti.

– Heittäytymällä tulet varmasti löytämään itsestäsi juuri sen talentin, mikä sinussa aina on ollut.

Sawon Talentti

Näin haet mukaan kilpailuun

Sawon Talentti +60 -kilpailu on tarkoitettu 60 vuotta täyttäneille savolaisille, joilla on jokin erityistaito ja he haluavat jakaa sen muidenkin iloksi.

Esitys voi olla yhden henkilön tekemä tai ryhmän yhteinen.

Kuvaa esitys siten, että videon pituus on enintään kaksi minuuttia. Muista mainita videon alussa nimesi/ryhmän tiedot, kotipaikkakunta ja kertoa, mikä on talenttisi.

Lähetä linkki videoon osoitteeseen ari-pekka.vaisanen@kuopio.fi tai voit lähettää videon myös suoraan WhatsAppilla numeroon 044-718 4719.

Kuvaathan videon vaakasuunnassa. Jos tulee kysymyksiä tai teknisiä ongelmia, voit lähettää kysymyksiä osoitteeseen ari-pekka.vaisanen@kuopio.fi.

Videoita otetaan vastaan 7. toukokuuta saakka. Raati valitsee viisi finalistia, ja äänestys on käynnissä Savon Sanomien nettisivuilla 18.5–1.6.

Kaikki finalistit palkitaan Savon Sanomien tuotepaketilla ja voittaja saa lisäksi Sawon Talentti -pokaalin kunniakirjoineen. Voittajasta tehdään myös juttu lehteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut