Nyt tarvitaan apua – lahjoita pieni esine ja osallistu uuden taideteoksen tekemiseen Kuopiossa

Hanna Vihriälä tekee taideteosta Kuopion taidelukio Lumitin uuteen taidelukiorakennukseen. Paula Ollikainen
Iikka Taavitsainen

Iikka Taavitsainen

Kuvataiteilija Hanna Vihriälä tekee uutta, osittain kierrätysmateriaalista valmistuvaa taideteosta Kuopion taidelukio Lumitiin. Teos valmistuu samassa aikataulussa uuden taidelukiorakennuksen rakentamisen kanssa ja se julkistetaan kesällä 2022.

Vihriälä toteuttaa koulun aulatiloihin katosta ilmavana roikkuvan teoksen, joka rakentuu tuhansista eri kokoisista akryylihelmistä ja erilaisista kierrätetyistä esineistä.

Kuvassa luonnos tulevasta teoksesta. Mukaan tarvitaan erilaisia esineitä. Hanna Vihriälä

Vaikka teos sijoittuu taidelukion sisätiloihin, on se tarkoitettu kaikkien kuopiolaisten iloksi.

Teosta varten järjestetään keräys, jossa etsitään pieniä muovi-, metalli- tai puuesineitä. Tällaisia esineitä ovat esimerkiksi pääisäismunien muovikotelut, pienet lelut, pinnit, muoviset korkit, pikkuautot tai kännykän kuoret.

Esineiden värejä voivat olla punainen, pinkki, violetti, valkoinen, keltainen, kulta tai sininen. Myös muun värisiä esineitä otetaan mielellään vastaan.

Esineitä voi toimittaa taidemuseon avoinnapitoon tiistaista sunnuntaihin kello 10-17 ja keskiviikkoisin kello 10–19 osoitteeseen Kauppakatu 35. Esineiden keräys päättyy helmikuussa 2022 ellei toisin tiedoteta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut