Ratagolfin MM-kisat Kuopiossa siirtyvät ensi vuoteen – Bellanpuistossa ei kuitenkaan jäädä ilman kisoja tulevalla sesongilla

Ratagolfin MM-kisat siirtyvät vuodella eteenpäin. Kisat on tarkoitus käydä Bellanrannassa Kuopiossa. Panu Salonen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kansainvälinen minigolfliitto World Minigolf Sport Federation (WMF) on tehnyt päätöksen siirtää vallitsevasta koronavirustilanteesta johtuen Kuopion Bellanpuiston citygolfkentän World Adventure Golf Masters -maailmanmestaruuskisat kesäkuulle 2022.

Kuopiolaiset kisajärjestäjät saavat kuitenkin arvokasta kokemusta ennen suurkoitosta tämän vuoden elokuussa, kun Bellanpuisto isännöi kansainvälistä Finnish Adventure Golf Masters -kisaa.

Molempien tapahtumien kisajärjestelyistä vastaa kuopiolainen ratagolfseura Kuopio Adventure Golf Club ry.

Ratagolfin MM-kisa oli tarkoitus järjestää Kuopiossa 11.–13.6.2021. Kuopioon odotettiin kesäkuussa yli sataa osallistujaa kaikista maanosista. Harjoitus- ja kisapäivien lisäksi ohjelmassa olisi ollut avajaiset sekä banketti ja palkintojenjako Matkailukeskus Saanassa.

– Kisan siirtäminen vuodella on harmillista, mutta terveysturvallisuus on kuitenkin etusijalla. Nykyisessä koronavirustilanteessa tapahtuman järjestäminen vastuullisesti ja terveysturvallisesti suunnitellussa mittakaavassa ei olisi ollut mahdollista. Lisäksi niin Suomessa kuin monissa osallistujamaissakin vallitsevat matkustusrajoitukset olisivat verottaneet osallistujamäärää rankasti, kertoo WMF:n urheilutoiminnasta ja mestaruuskilpailuista vastaava tekninen johtaja Pasi Aho.

Bellanpuisto oli jo alkuvuodesta Suomen Ratagolfliiton kisakalenterissa. Toukokuussa 2021 järjestettäväksi suunniteltu kansainvälinen Finnish Adventure Golf Masters -kisa (FiAGM) siirtyy koronatilanteen vuoksi loppukesään. Tapahtuman uusi ajankohta on 28.–29.8.2021.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta kilpapelaajilta Bellanpuiston MOS-kentästä ja sana on kiirinyt ulkomaille asti. Odotamme Kuopioon paljon ulkomaisia pelaajia siitäkin syystä, että tänä elokuun viikonloppuna piti alun perin järjestää ratagolfin EM-kisat Itävallassa, mutta niitäkin jouduttiin siirtämään vuodella.

– Kuulemamme mukaan muun muassa Ruotsin maajoukkue on suunnitellut kisaavansa Kuopiossa ja kiinnostusta on myös Keski-Euroopasta, valottaa seuran puheenjohtaja ja Bellanpuiston yrittäjä Antti Pakkala.

Finnish Adventure Golf Masters -tapahtumassa kisataan kahden päivän aikana useissa eri sarjoissa. Isäntäseurasta kansainväliseen kisaan odotetaan osallistuvan pelaajia sekä yksilösarjaan että joukkuekisaan.

Harjoituskausi käynnistyy vapusta, jolloin Bellanpuiston portit avataan yleisölle. Kuopiolaiset kilpapelaajat pääsevät heti toukokuussa mittaamaan taitojaan kotikentällä, kun Bellanpuisto isännöi kansallisia kisoja 15.–16.5.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut