Selvitys Savon radan nopeuttamisesta on valmistunut – Siinä esitetään toimenpiteet, joilla nopeustasoa on järkevintä nostaa nykyisestä

Savon radan nopeuttamista koskeva selvitys on valmistunut. Aake Roininen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Etelä-Savon maakuntaliiton sekä Pohjois-Savon ja Kainuun liittojen toimeksiannosta laadittu Savon radan (Kouvola–Kajaani) nopeuttamisselvitys on valmistunut. Sen on toteuttanut Proxion Plan Oy.

Selvityksessä esitetään toimenpiteet, joilla nopeustasoa on järkevintä nostaa nykyisestä, ja missä junaliikenne pystyisi hyötymään nopeudennostosta eniten.

Hyvä saavutettavuus on Itä-Suomen pito- ja vetovoiman edellytys. Ajallisen saavutettavuuden parantaminen on alueelle aluekehityksen ehdoton edellytys.

Tuoreessa selvityksessä esitetään henkilö- ja tavaraliikenteen kannalta merkittävimmät perusteet ja tiedot, jotka puoltavat ratayhteyden henkilöliikenteen nopeuttamista ja tavaraliikenteen toimintaedellytysten parantamista.

Selvitystyössä on tunnistettu rataosuuden nopeudennoston mahdollisuudet ja toimenpiteet. Nykyisellä yli sata vuotta vanhalla radalla on lukuisia tasoristeyksiä, kaarteita ja muita geometriapuutteita, jotka eivät mahdollista nopeustason nostamista 170 kilometriä tunnissa yläpuolelle.

Selvityksessä esitetään toimenpiteet, joilla nopeustasoa on järkevintä nostaa nykyisestä, ja missä junaliikenne pystyisi hyötymään nopeudennostosta eniten.

Toimenpiteet voi katsoa täältä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut