Kuopion kouluiskun oikeusprosessi jatkuu ensi syksynä

Kuopion kouluiskun oikeusprosessi jatkuu tämänhetkisen tiedon mukaan ensi syksynä.

Murhasta ja 20 murhan yrityksestä tuomittu mies valitti käräjäoikeuden tuomiostaan hovioikeuteen. Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi kuopiolaisen Joel Marinin elinkautiseen vankeuteen viime marraskuussa.

Itä-Suomen hovioikeus aikoo käsitellä asian hovioikeudessa Kuopiossa ensi syyskuussa.

Valituksen tuomiosta on jättänyt myös kuusi asianomistajaa. He vaativat heille maksettavaksi tuomittujen korvausten korottamista.

Kouluiskun tekijä tuomittiin maksamaan yli 800 000 euroa korvauksia

Jo aiemmin on kerrottu, että Marin vaatii valituksessaan, että hänen katsottaisiin olleen tekojensa aikaan alentuneesti syyntakeinen ja hänet tuomittaisiin elinkautisen vankeustuomion sijasta määräaikaiseen vankeusrangaistukseen.

Ensikertalaisena tuomittuna hän pääsisi määräaikaisesta vankeusrangaistuksesta vapaaksi noin puolivälissä tuomiota, kun taas elinkautista vankeustuomiota suoritetaan Suomessa keskimäärin yli 14 vuotta.

Marin vaatii myös joidenkin syytteiden hylkäämistä ja syyksi lukemisen muuttamista niin, että osa murhan yrityksiksi katsotuista teoista katsottaisiin hovioikeudessa törkeiksi pahoinpitelyiksi.

Marin tuomittiin käräjäoikeudessa murhan ja 20 murhan yrityksen lisäksi myös törkeästä vahingonteosta, pahoinpitelyn yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Marin hyökkäsi pitkän miekan kanssa omaan luokkaan Savon ammattiopiston tiloissa kauppakeskus Hermanissa lokakuussa 2019. Hän kohdisti väkivallan opiskelijoihin, opettajiin sekä poliiseihin, jotka oli hälytetty pysäyttämään Marin. Yhtenä asianomistajana oli myös oppilaitoksen vahtimestari.

Kuopion kouluiskun tekijälle elinkautinen vankeustuomio – Teon syy oli koulusurmien ihailu

Kuopion kouluiskussa toiminnastaan kiitosta saanut nainen: ”Minua nolottaa se, että minua kutsuttiin sankariksi”

Uhrien avustajat: Kouluiskun syytetyltä ei kuultu mitään aitoa katumista

Syyttäjät: Oli täysi ihme, ettei kouluiskussa tullut enemmän kuolonuhreja

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut