Ensimmäisenä päivänä oli taas paha ruuhka koronarokotteen ajanvarauspuhelimessa – kankea järjestelmä on syynä siihen, että iso osa kuopiolaisia ei voi käyttää sähköistä ajanvarausta

Janne Niiranen

Janne Niiranen

Koronarokotuksen ajanvarauksen avautuminen kaikille yli 65-vuotiaille johti ajanvarauksen puhelinlinjojen ruuhkautumiseen keskiviikkona Kuopiossa.

– Ensimmäisenä päivänä palvelussa oli ruuhkaa, myöntää ylilääkäri Pauliina Sulku.

Hänen mukaansa tilanne rauhoittui torstaina, jolloin iltapäivällä ajanvarauksessa oli jopa hiljaista.

– Viestimme ajanvarauksen kanssa tilanteesta jatkuvasti :Tuossa yhden aikaan torstaina alkoi tulla viestiä, että linjat ovat hiljaiset.

Puhelimen ruuhkautumisen lisäksi kuopiolaisia on kiukuttanut se, ettei sähköinen ajanvaraus ole käytössä yli 65-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarauksessa. Savon Sanomiin on tullut useita yhteydenottoja ajanvarauksen ongelmista.

– Meidän sähköinen järjestelmä on sen verran kankea, ettei sinne ole saatu perustettua linjoja tälle ikäryhmälle, Sulku sanoo.

Hän arvelee, ettei Kuopio edes kerkeäisi avata linjaa yli 65-vuotiaille ennen toukokuuta, kun valinnanvapaus koronarokotteissa lisääntyy niin, että 65–69-vuotiaat voivat valita myös Pfizerin ja Biontechin tai Moderan rokotteen, kun nyt heille on annettu useimmissa kunnissa Astra Zenecan rokotetta.

Sulku kertoo, että valinnanvapauden lisääntyminen on jo näkynyt Kuopion rokoteajanvarauksessa.

– Jotkut Astra Zenecan rokotukseen ajan varanneet ovat peruneet aikansa ja sanoneet ottavansa myöhemmin muun rokotteen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut