Otettuja koronanäytteitä "katosi" Kuopiossa tällä viikolla

Janne Niiranen

Janne Niiranen

Kuopiossa on tullut ilmi, että osa tällä viikolla otetuista koronanäytteistä on jäänyt tekemättä tai mennyt pilalle.

Savon Sanomiin asiasta yhteyttä ottanut nainen oli käyttänyt poikaansa koronatestissä tiistaina. Kun testin tulosta ei kuulunut määräajassa, nainen oli ollut yhteydessä koronaneuvontaan, jossa tapahtumasta oli kerrottu.

Naiselle oli kerrottu puhelimessa, että näytteitä ei tarkasteta, koska ei ole tietoa, onko niitä säilytetty oikein.

Sulku kertoo, että tiistaina kahdeksan kaupungin pääterveysaseman pihalla olevassa kontissa otetun koronanäytteen käsittelyssä tapahtui virhe. Maanantaina taas laboratorio jätti osan näytteistä tekemättä.

Käsittelemättä jääneiden tai pilalle menneiden näytteiden määrä ei ole tiedossa, koska Sululla ei ole tiedossa maanantain tapausten määrä.

– Mutta sen tiedon olen saanut, että molempina päivinä kaikki ne, joiden näytteet on jäänyt virheen takia käsittelemättä, on tavoitettu ja kutsuttu uudestaan testiin.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tällaisesta kuulen. Otamme 1500 näytettä arkipäivisin viikossa, joten aika pieni osuus tässä on kyseessä, vaikka harmi se silti on.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut