Koronatapausten ilmaantuvuus on laskenut Pohjois-Savossa – Tiukat rajoitukset ovat yhä voimassa

Koronatilanne on parantunut Pohjois-Savossa. Tiukat koronarajoitukset ovat kuitenkin yhä voimassa. Anu Kiljunen
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin koronatapausten ilmaantuvuus on laskenut ollen viimeisten kahden viikon aikana 14,8 tapausta 100 000 asukasta kohden. Positiivisten näytteiden osuus tutkituista on ollut 0,57 prosenttia, kertoo alueellinen koronaepidemian torjunnan koordinaatioryhmä tiedottaa.

Harvat tapaukset jakautuvat koko sairaanhoitopiirin alueelle. Joinakin päivinä ei ole todettu yhtään tapausta.

Tilanne on parantunut koko erityisvastuualueella ja myös valtakunnallisesti samalla kun rokotukset ovat edenneet siten, että lähes kolmannes väestöstä on jo saanut ensimmäisen annoksen.

Pohjois-Savon väestön rokotuskattavuus on valtakunnallisella tasolla, 70-vuotta täyttäneistä on rokotettu noin 90 prosenttia eli kaikki halukkaat.

Epidemian osoittaessa laantumisen merkkejä, rokotusten edetessä ja epidemian kausivaihtelun suoman edullisen tilannearvion myötä Pohjois-Savossa on mahdollista siirtyä perustason suosituksiin ja rajoituksiin siinä vaiheessa, kun valtakunnallisesti siirrytään epidemiatason mukaiseen toimintaan.

Tässä vaiheessa Itä-Suomen aluehallintoviraston 20 hengen kokoontumisrajoitus on vielä voimassa ja alueellinen koronakoordinaatioryhmä suosittaa seuraavia toimia: jos saat oireita, mene koronatestiin maskin kanssa ja pysy muuten kotona, käytä kasvomaskia, kun liikut paikoissa, joissa on paljon muita ihmisiä, pidä noin kahden metrin etäisyys muihin ihmisiin, huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta, pidä Koronavilkku-sovellus ladattuna ja ota rokote, kun vuorosi tulee.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut