Satoa-ruokafestivaali juhlii pohjoissavolaista lähiruokaa ja luonnon antimia elokuussa – Kesäkuinen Goes Wild -tapahtuma on peruttu

Satoa Kuopio Food Festival pyritään järjestämään elokuussa. Marko Happo
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Kuopion torin läheisyydessä pidettävän Satoa Kuopio Food Festival järjestetään tämän hetken tietojen mukaan 27.-28. elokuuta.

Tapahtumaan voivat hakea mukaan pohjoissavolaiset ravintolat ja toimijat, jotka sitoutuvat käyttämään annoksissaan paikallisia lähiraaka-aineita. Festivaali myös kokee uudistuksia European Region of Gastronomy Kuopio 2020–21 Juhlavuoden puitteissa.

Kuopion alue ja Pohjois-Savon maakunta on saanut ensimmäisenä alueena Suomessa European Region of Gastronomy -tunnustuksen, jota voidaan verrata kulttuuripääkaupunki -titteliin.

ERG-tunnustus kehittää myös monipuolisesti kulttuurin ohella gastronomian sekä ruoan ympärille kietoutuvia tapahtumia, maataloutta, koulutusta ja yrittäjyyttä sekä painottaa vastuullisuutta.

Yksi tapa lisätä Pohjois-Savon ruokamatkailua ja vetovoimaa on kehittää vuosittaisia tapahtumia. Matkailijalle aarreaitta tarjoaa aitoa savolaista gastronomiaa ja uudenlaisia elämyksiä ERG Juhlavuoden kokonaisuudessa.

Sen sijaan Goes Wild -tapahtuma on kesäkuulta peruttu. Tapahtuma piti järjestää Kuopion keskustassa.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut