Itä-Suomen koulujen diplomi-insinööriohjelma kiinnosti hakijoita

Jerri Koskinen

Jerri Koskinen

Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen diplomi-insinöörien koulutusohjelman yhteishaussa onnistuttiin. Ensimmäistä kertaa haussa ollut DI-ohjelma on rakennettu itäsuomalaisten yritysten tarpeiden pohjalta, ja se vastaa alueen korkean teknologian työntekijäpulaan ja nykyisen osaamisen kehittämiseen.

Ensimmäisessä yhteishaussa ohjelmaan pyrki 105 hakijaa, joista 78 oli ensisijaisia. Syksyllä alkavaan koulutusohjelmaan valitaan 30 opiskelijaa. Opetusta on tarkoitus järjestää ainakin Kuopiossa ja Joensuussa.

DI-ohjelma on rakennettu Itä-Suomen yliopiston, Tampereen yliopiston, sekä Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulujen yhteistyöllä.

Ohjelmassa voi opiskella sivuaineina datatiedettä ja tekoälyä, markkinointia ja myyntiä tai robotiikkaa. Diplomityöt tehdään alueen yrityksiin, jolla pyritään sitouttamaan ohjelman opiskelijat itäsuomalaiseen elinkeinoelämään.

Kahteen ensimmäiseen toteutukseen on saatu Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusta. Tavoitteena on kehittää pysyvä tekniikan koulutusmalli Itä-Suomeen.

Koulutusohjelma on tarkoitettu automaatiotekniikan tai sitä soveltavan alan ammattikorkeakoulututkinnon tai kandidaatin tutkinnon suorittaneille. Koulutukseen haetaan opintopolun kautta, ja seuraava haku on ensi vuoden yhteishaussa.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut