Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itä-Suomen koulujen diplomi-insinööriohjelma kiinnosti hakijoita

Itä-Suomen ja Tampereen yliopistojen diplomi-insinöörien koulutusohjelman yhteishaussa onnistuttiin. Ensimmäistä kertaa haussa ollut DI-ohjelma on rakennettu itäsuomalaisten yritysten tarpeiden pohjalta, ja se vastaa alueen korkean teknologian työntekijäpulaan ja nykyisen osaamisen kehittämiseen.

Ensimmäisessä yhteishaussa ohjelmaan pyrki 105 hakijaa, joista 78 oli ensisijaisia. Syksyllä alkavaan koulutusohjelmaan valitaan 30 opiskelijaa. Opetusta on tarkoitus järjestää ainakin Kuopiossa ja Joensuussa.

DI-ohjelma on rakennettu Itä-Suomen yliopiston, Tampereen yliopiston, sekä Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakoulujen yhteistyöllä.

Ohjelmassa voi opiskella sivuaineina datatiedettä ja tekoälyä, markkinointia ja myyntiä tai robotiikkaa. Diplomityöt tehdään alueen yrityksiin, jolla pyritään sitouttamaan ohjelman opiskelijat itäsuomalaiseen elinkeinoelämään.

Kahteen ensimmäiseen toteutukseen on saatu Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoitusta. Tavoitteena on kehittää pysyvä tekniikan koulutusmalli Itä-Suomeen.

Koulutusohjelma on tarkoitettu automaatiotekniikan tai sitä soveltavan alan ammattikorkeakoulututkinnon tai kandidaatin tutkinnon suorittaneille. Koulutukseen haetaan opintopolun kautta, ja seuraava haku on ensi vuoden yhteishaussa.