Itä-Suomen poliisi: Keskustoihin ei tule kokoontua vappuna, maltti mukaan juhlintaan

Kuopion torilla oli hiljaista vappuna 2020. Kari Manninen

Kaisu Lötjönen

Itä-Suomen poliisi kehottaa vapun juhlijoita noudattamaan voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja viettämään vappua maltillisesti pienissä porukoissa.

Poliisi valvoo vapun yleistä järjestystä ja turvallisuutta erityisesti taajamissa. Poliisin suositus on, että taajamien keskustoihin ei tule kokoontua vappuna.

– Vuosi sitten vappu sujui hienosti, kun kaikki kantoivat vastuunsa ohjeista ja rajoituksista. Tätä samanlaista vastuuta ja malttia odotamme myös tänä vuonna, kertoo Itä-Suomen poliisilaitoksen valvonta- ja hälytystoimintasektorin johtaja ylikomisario Hans Vuoti.

Siilinjärvellä kaksi uutta koronavirustartuntaa ja Kuopiossa yksi – kaupunki kehottaa viettämään vappua lähipiirin kesken

Vuoti kehottaa vanhempia myös kertaamaan vapun vieton pelisääntöjä nuorille.

– Nuoria on syytä muistuttaa erityisesti näistä kokoontumisrajoituksista ja turvallisesta korona-ajan mukaisesta vapun vietosta sekä päihteiden käytön vaaroista, Vuoti toteaa.

Poliisi puuttuu vappuna häiritsevään päihteiden käyttöön ja valvoo tältä osin erityisesti nuoria. Vuoti muistuttaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle on rikos.

– Pandemiaa ei ole vielä voitettu ja riskit taudin leviämiseen on yhä olemassa.

Noudatetaan yhdessä voimassa olevia ohjeita ja rajoitteita, juhlitaan maltilla ja pidetään huolta itsestä sekä kavereista, Vuoti toteaa.

Savoon odotettavissa räntää, lunta ja auringonpaistetta

Yleiset vessat avataan käyttöön Kuopiossa perjantaina kolmessa eri paikassa

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut