Kaksi uutta koronavirustartuntaa Kuopiossa – tällaisia virusmuunnoksia kaupungista on löytynyt

Kaisu Lötjönen

Kuopiossa on perjantaina vappuaattona todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa, kertoo Kuopion kaupunki. Molemmat tartunnoista on ulkomailta.

Kaupungin viime aikoina ilmoittamissa koronatapauksissa monien alkuperä on nimenomaan ulkomailla. Kuopion terveyskeskuslääkäri Susanna Bloigu sanoo, että se johtuu matkailusta.

– Matkustelua on ollut melko tasaisesti koko kevään ajan ja sieltä aina välillä pompsahtaa näitä esille melko tasaisesti, hän kertoo.

Kuopiossa koronaviruksen brittivariantti on nyt yleisin virusmuoto. Brasilialaista tai intialaista virusmuunnosta ei alueella ole tavattu, mutta Etelä-Afrikan varianttia on löytynyt neljässä tapauksessa maalis-huhtikuun aikana.

– Näistä ei tullut laajempia altistuksia ja jatkotartunnat ovat olleet vain perheensisäisiä ja tartunnat peräisin toiselta paikkakunnalta.

Myös vappuna pääsee koronatestiin

Kuopion kaupunki muistuttaa noudattamaan vappuviikonloppuna koronaohjeita ja pitämään turvavälit.

Kaupunki kannustaa viettämään vappua oman lähipiirin kesken, ja välttämään tapaamisia isommalla porukalla, jotta tartuntatilanne ei vapun vuoksi kääntyisi huonompaan suuntaan.

Koronatesteihin pääsee myös vappuna normaalisti. Kaupunki kehottaa hakeutumaan herkästi testiin pienistäkin koronavirukseen viittaavista oireista. Testeihin hakeutuessa ja sieltä poistuessa tulee käyttää kasvomaskia. Ohjeet koronatestiin hakeutumiseen täällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tartuntatautirekisteriin kirjautui tänään Kuopion eilen ilmoittama tartunta sekä yksi tartunta Varkaudesta ja yksi Iisalmesta.

Etelä-Savossa oli myös yksi uusi tartunta. Itä-Savossa ei uusia tapauksia ole lainkaan. THL:n tartuntatautirekisteri päivittyy viiveellä.

Juttua päivitetty 30.4. kello 12.57: Lisätty Susanna Bloigun kommentit.

Itä-Suomen poliisi: Keskustoihin ei tule kokoontua vappuna, maltti mukaan juhlintaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut