Pohjois-, Etelä- ja Itä-Savossa ei todettu sunnuntaina yhtään uutta koronavirustartuntaa – Kokoontumisrajoitukset kevenevät maanantaina

Pohjois-Savossa sekä Etelä- ja Itä-Savossa ei todettu uusia koronatartuntoja sunnuntaina. Katja Luoma
Aku-Pekka Mölsä

Aku-Pekka Mölsä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, THL:n, tartuntatautirekisteriin ei kirjattu sunnuntaina yhtään uutta koronavirustartuntaa Pohjois-, Etelä- ja Itä-Savosta. Tartuntatautirekisterin tiedot päivittyvät viipeellä.

Itä-Suomen alueella on vielä sunnuntaina voimassa kokoontumisrajoitukset, joiden mukaan yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokouksiin voi Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla osallistua korkeintaan 20 ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella korkeintaan kuusi henkilöä.

Voimassa olevia rajoituksia kevennetään maanantaista alkaen.

Itä-Suomen aluehallintovirasto teki viime perjantaina päätöksen, jonka mukaan Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirien alueilla on kielletty yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa.

Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella voimaan jää 19. huhtikuuta tehty päätös, jonka mukaan yli kuuden henkilön kokoontumiset ovat kiellettyjä.

Itä-Suomen aluehallintovirasto seuraa alueensa epidemiatilannetta jatkuvasti. Jos epidemiologinen tilanne muuttuu, aluehallintovirasto arvioi rajoituksia uudelleen, tarvittaessa nopeallakin aikataululla.

Kokoontumisrajoituksia kevennetään vapun jälkeen

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut