Menehtyneenä löytyneen miehen tapauksen tutkinta jatkuu – oikeus vapautti pidätettynä olleen naisen

Vangitsemiskäsittely pidettiin Kuopion oikeustalolla tiistaina. Pohjois-Savon käräjäoikeus päätti, ettei poliisin vangittavaksi epäiltyä naista tarvitse vangita tutkintavankeuteen. Juha Poutanen

Asta Tenhunen

Poliisi jatkaa tutkintaa, mihin tamperelainen nuori mies menehtyi Kuopiossa vappuyönä. Mies löytyi Petoselta parkkipaikalta kuolleena viime lauantaina aamuyöllä.

Pohjois-Savon käräjäoikeus määräsi nuoren naisen vapautettavaksi tiistaina. Nainen otettiin kiinni vappuyönä ja hän oli pidätettynä epäiltynä taposta. Poliisi esitti käräjäoikeudelle tiistaina naisen vangitsemista tutkinnan turvaamiseksi.

Tamperelainen nuori nainen oli ollut miesystävänsä seurassa Petosella sinä yönä, kun mies menehtyi. Poliisi epäilee, että miehelle oli aiheutettu ulkoisia vammoja väkivallalla, mutta varmuutta asiasta ei toistaiseksi ole.

Nainen on kiistänyt aiheuttaneensa uhrille mitään vammoja tai syyllistyneensä asiassa mihinkään muuhunkaan rikokseen.

Poliisin mukaan tiedossa joka tapauksessa on, että pariskunta oli riidellyt aamuyöllä. Noin kello 2.40:n aikaan nainen itse oli soittanut hätänumeroon ja pyytänyt ambulanssia avuksi. Kun ambulanssi tuli kerrostalon parkkipaikalle, ensihoitajat löysivät asvaltilta nuoren miehen menehtyneenä.

Yksi porukasta löytyi kuolleena parkkipaikalta – Kuopioon vappua viettämään tulleiden nuorten aikuisten yö päättyi kaameasti

Käräjäoikeus hylkäsi poliisin esityksen naisen vangitsemisesta. Käräjäoikeus katsoi, että asiassa riittää naisen määrääminen matkustuskieltoon esitutkinnan ajaksi. Matkustuskielto tarkoittaa esimerkiksi sitä, että epäillyn on oltavan poliisin tavoitettavissa ja tarvittaessa esimerkiksi ilmoittauduttava poliisille tietyin väliajoin.

Tamperelaiset mies ja nainen olivat olleet Kuopiossa vappuna ystävänsä luona. He olivat olleet juhlimassa vappua kaupungilla. Poliisi tutkii tapahtumien kulkua, miksi mies lopulta löytyi menehtyneenä ulkoa parkkipaikalta.

Asiaa tutkitaan tässä vaiheessa epäiltynä tappona.

Kuopion Petoselta menehtyneenä löytyneen miehen kuolemassa ei rikosta

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut