Viime päivien ilmiö jatkui – koulu-uhkaus tehtiin myös Kuopiossa

Uhkailuviestit ovat lyhytaikainen hupi nuorille, sillä ne johtavat useimmiten rikostutkintaan ja muihin viranomaisten toimiin. Timo Mustalampi

Asta Tenhunen

Kuopion Minna Canthin koulun mukaan yläkoulua on uhattu koulu-uhkauskirjoituksella. Koulun mukaan uhkaus tuli ilmi torstaina ja siinä viitattiin yhteen ensi viikon päivään.

Vastaavia kirjoituksia tuli ilmi Iisalmessa aiemmin tällä viikolla. Poliisin mukaan Iisalmen uhkausten kirjoittajat on löydetty ja heidät kuulusteltiin torstaina ja perjantaina. Molemmat Iisalmessa viestejä kirjoittaneet olivat koulun oppilaita, nuoria poikia.

Minna Canthin koululta on tehty asiasta rikosilmoitus poliisille. Poliisi tutkii aina uhkaavat viestit, ja niistä voi saada tuomion tai joutua vahingonkorvausvastuuseen.

Poliisi on arvioinut, että Kuopiossa ja Iisalmessa voidaan koulunkäyntiä jatkaa normaalisti ja kouluun on turvallista tulla maanantaina.

Minna Canthin koulun mukaan koululta on tiedotettu tapauksesta oppilaille ja huoltajille Wilma-viestien kautta.

Koululla on maanantaina kaiken varalta tehostettu kulunvalvonta.

Poliisin mukaan Minna Canthin koululle kirjoitettu viesti oli mahdollisesti kirjoitettu jo aiemmin, mutta se huomattiin vasta viiveellä. Siten kyse ei ole välttämättä Iisalmen tapauksen huomion aiheuttamasta matkimisesta, vaan on mahdollista, että kyseiset viestit on ideoitu esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai niillä on jokin muu yhteinen kiusantekotarkoitus.

Poliisi tutkii asiaa ja selvittää myös Kuopion tapausta.

Minna Canthin koulu pyytää vanhempia keskustelemaan kotona lasten ja nuorten kanssa uhkausasioista ja siitä, ettei tällaisilla asioilla tulisi vitsailla. Koulu-uhkaukset ovat viime vuosina yleistynyt ilmiö, joka työllistää turvallisuusviranomaisia ja kouluja sekä aiheuttaa ylimääräistä harmia muille oppilaille, heidän vanhemmilleen ja koulujen henkilöstölle.

Poliisi selvitti Iisalmen koulu-uhkaukset – kaksi ilkivaltaista tekoa veivät poliisin aikaa vakavimmilta töiltä

Vessasta löytyi koulu-uhkaus – Poliisi: Ei akuuttia vaaraa, mutta viestit tutkitaan aina

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut