Savon järvet lainehtivat nyt vapaina: Juojärvi vapautui jäistä viimeisenä

Savon järvet lainehtivat nyt taas vapaina, kun maakuntajärvi Juojärvikin vapautui Tuusniemellä viimeisenä jäisen kantensa alta äitienpäivän aattona lauantaina. Kallavedellä jäiden kirjattiin lähteneen jo edellisenä päivänä.

Savon Sanomien jääveikkauksen viidestä järvestä Suontienselkä Suonenjoella pääsi lainehtimaan vapaana 5.5. Veikkauksen pohjoisimmalla järvellä, Iisalmen Porovedellä tämä oli tapahtunut jo kaksi päivää aiemmin. Eteläisin veikkauskohde Pieksänjärvi tuli kesäkuntoon selvästi neljää muita aiemmin jo viikkoa ennen vappua 23.4.

Jäittenlähtö vaihtelee vuosittain hyvinkin paljon, mutta keskimäärin se on tapahtunut Pohjois-Savossa yleensä toukokuun ensimmäisellä viikolla. Näin laskien nyt palattiin tässäkin asiassa ”normaaliaikaan”, kuten nyt koronan oloissa on totuttu sanomaan.

Periaatteessa jäät näyttivät lähtevän hyvinkin aikaisin, mutta huhtikuun lopun kovat yöpakkaset ja tuuleton ilmanala hidastivat sulamista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut