Selvitys: Kuopion seutu selviämässä koronapandemiasta muuta maakuntaa paremmin

Iida Tiihonen

Iida Tiihonen

Koronapandemian vaikutukset ja niiden voimakkuus vaihtelee alueittain myös Pohjois-Savossa, ely-keskuksen alueellisten kehitysnäkymien katsaus kertoo.

Maakunnan näkymät ovat kääntyneen valoisammiksi, sillä rajoitusten purkamisen ja rokotteiden odotetaan helpottavan elinkeinoelämää, varsinkin palvelusektoria.

Esimerkiksi matkailu, majoitus- ja ravitsemisala, tapahtuma-ala, kulttuuriala sekä henkilöliikenne ovat kuitenkin aloja, joihin pandemia on vaikuttanut vakavimmin myös Pohjois-Savossa.

Kuopion seutu vaikuttaa selvityksen mukaan selvinneen parhaiten. Seutu houkuttelee uusia yrityksiä, seudulla rakennetaan paljon ja teollisuustonttien kysyntä on vilkasta.

Myös Ylä-Savon seudulla tilanne on paranemassa. Seudun koneteollisuus on toipunut hyvin. Palvelu- ja tapahtuma-alan tilanne on edelleen haastava.

Varkauden seudun teollisuuteen vaikutukset tulivat viiveellä. Viime kevään rajoitukset näkyivät lähinnä palvelualoilla, teollisuuteen vaikutukset olivat muuta maakuntaa vähäisemmät. Loppuvuodesta teollisuuden alan yritykset lomauttivat henkilöstöään. Sisä-Savossa ja Koillis-Savossa pandemian vaikutukset ovat olleet vähäisempiä.

Ely-keskuksen katsaus ilmestyy kahdesti vuodessa. Pohjois-Savon osalta arviot on koottu maalis–huhtikuun aikana.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut