Selvitys: Kuopion seutu selviämässä koronapandemiasta muuta maakuntaa paremmin

Iida Tiihonen

Iida Tiihonen

Koronapandemian vaikutukset ja niiden voimakkuus vaihtelee alueittain myös Pohjois-Savossa, ely-keskuksen alueellisten kehitysnäkymien katsaus kertoo.

Maakunnan näkymät ovat kääntyneen valoisammiksi, sillä rajoitusten purkamisen ja rokotteiden odotetaan helpottavan elinkeinoelämää, varsinkin palvelusektoria.

Esimerkiksi matkailu, majoitus- ja ravitsemisala, tapahtuma-ala, kulttuuriala sekä henkilöliikenne ovat kuitenkin aloja, joihin pandemia on vaikuttanut vakavimmin myös Pohjois-Savossa.

Kuopion seutu vaikuttaa selvityksen mukaan selvinneen parhaiten. Seutu houkuttelee uusia yrityksiä, seudulla rakennetaan paljon ja teollisuustonttien kysyntä on vilkasta.

Myös Ylä-Savon seudulla tilanne on paranemassa. Seudun koneteollisuus on toipunut hyvin. Palvelu- ja tapahtuma-alan tilanne on edelleen haastava.

Varkauden seudun teollisuuteen vaikutukset tulivat viiveellä. Viime kevään rajoitukset näkyivät lähinnä palvelualoilla, teollisuuteen vaikutukset olivat muuta maakuntaa vähäisemmät. Loppuvuodesta teollisuuden alan yritykset lomauttivat henkilöstöään. Sisä-Savossa ja Koillis-Savossa pandemian vaikutukset ovat olleet vähäisempiä.

Ely-keskuksen katsaus ilmestyy kahdesti vuodessa. Pohjois-Savon osalta arviot on koottu maalis–huhtikuun aikana.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut